ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Πριν λίγες ημέρες, δημιουργήθηκε σάλος (και δικαίως) με την επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά αλυσίδος “SUPER MARKET” προς τους υπαλλήλους της, οι οποίοι εργάζονται για 300 ευρώ τον μήνα.

Πώς όμως πρέπει να χαρακτηρισθεί η συμπεριφορά ενός εργοδότου ο οποίος, επί 6 μήνες περίπου, δεν πληρώνει ΚΑΘΟΛΟΥ 55 εργαζομένους του, τους οποίους μάλιστα έχει ανασφάλιστους; Πώς μπορεί να χαρακτηρισθεί η άρνησή του να υπογράψει τις υπερωρίες άλλων εργαζομένων; Και πώς η μειωτική και απαξιωτική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους; Και, τέλος, τί θα λέγαμε αν γνωρίζαμε ότι οι συμπεριφορές αυτές επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο για 5 συνεχή χρόνια; Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από τον κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ (πρόεδρο ΔΣ ΠΑΟΔΑΠ) και τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο (δήμαρχο).

Αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας, υπάρχει από τον Σεπτέμβριο του 2014, με την ανάληψη της δημαρχίας από τον κ. Γιάννη Σταθόπουλου. Ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα, να τοποθετήσει τον κ. Παπαμιχαήλ στο «τιμόνι» του ΠΑΟΔΑΠ. Από τότε  ο ΠΑΟΔΑΠ πήρε την κατιούσα, εκατοντάδες χρήστες των προγραμμάτων του απεχώρησαν, οδηγώντας τον σε μαρασμό και οι υπάλληλοι υφίστανται τα πάνδεινα. Για το συμβαίνει στον ΠΑΟΔΑΠ, ο κ. δήμαρχος είναι απολύτως ενήμερος από την αρχή. Γνωρίζει τα πάντα και τα ανέχεται . Το μόνο που κάνει, είναι να κουνά το κεφάλι του απλά. Ο κ. Σταθόπουλος είναι ένας συμπαθής γενικά άνθρωπος. Καλός για παρέα, καλός  και για δημόσιες σχέσεις. Για δήμαρχος όμως δεν κάνει, ένας δήμαρχος πρέπει να διαθέτει αίσθημα δικαίου και πυγμή. Και δεν επιτρέπει σε κανέναν συνεργάτη του να συμπεριφέρεται σαν φεουδάρχης, ό,τι κι αν τον «δένει» με τον συνεργάτη-φεουδάρχη. Από την στιγμή που τον ανέχεται, είναι και ο ίδιος απόλυτα υπεύθυνος.

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

Οργανωτικός Γραμματέας του δημοτικού συνδυασμού «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»