ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, σήμερα 8 Μαρτίου 2019, με την ευκαιρία του εορτασμού της “Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας”, η παράταξή μας παρουσίασε την εκδήλωση “Γυναίκα και Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Τρεις γυναίκες με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση, η πρ. Υπουργός και Βουλευτής  κα Σοφία Βούλτεψη, η νομικός-συγγραφέας και επίτιμη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την 3η ηλικία κα Μαρία Κανελλοπούλου και η πρ. Βουλευτής Επικρατείας και Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μερόπη Σπυροπούλου, ανέπτυξαν τα θέματα “Η γυναίκα στα Κοινά”, “Γυναίκα και 3η ηλικία” και “Γιατί η γυναίκα”, αντίστοιχα. Την εκδήλωση συντόνιζε ο κ. Γιάννης Αργυρός, πρ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της παράταξής μας, πρ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος στη συνέχεια βράβευσε την μακροβιότερη Δημοτική Σύμβουλο Αγίας Παρασκευής κα Καίτη Μοσχονά, για την προσφορά της στην πόλη μας επί 24 συνεχή έτη. Σε όλες τις κυρίες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ο κ. Ζορμπάς προσέφερε κόκκινα τριαντάφυλλα.

Θερμά ευχαριστούμε τόσο τις αξιότιμες ομιλήτριες όσο και τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο χαιρετισμός του κ. Βασίλη Ζορμπά:

“Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας απόψε εδώ, μας τιμάτε και μας δίνετε δύναμη.

Η παράταξή μας, διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση, με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, για να αναδείξει την συμβολή των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Κοινωνία. Γι΄αυτά όμως, θα σας μιλήσουν τρεις εξέχουσες προσωπικότητες, η κυρίες Σοφία Βούλτεψη, Μερόπη Σπυροπούλου και Μαρία Κανελλοπούλου, τις οποίες θερμά ευχαριστούμε για την παρουσία τους εδώ αλλά και την προσφορά τους στην πατρίδα μας.

Πρέπει όμως να σημειώσω και την παρουσία και προσφορά στην τοπική μας κοινωνία, των γυναικών που ασχολήθηκαν με τα Κοινά και άφησαν την προσωπική τους σφραγίδα ανεξίτηλη στην Ιστορία της πόλης μας. Γυναίκες που εκλέχθηκαν , ανέλαβαν θέσεις ευθύνης και ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, όπως η Ευγενία Πιεράκου, η Πωλέτα Πολίτη, η Άννα  Γάκη, η Κατερίνα Φλατσούση, η Ελένη Δάβαρη, η Έφη Καψοκεφάλου, η Ελευθερία Παπαδοπούλου και άλλες. Δεν είναι όμως μόνο αυτές που από τη θέση του αιρετού της αυτοδιοίκησης προσέφεραν. Ποιές να πρωτοθυμηθώ, την Σούλα Χλύκα-Θεοδώρου, την Αύρα Μπασακίδου, την Εύη την Ματιάτου, την Κατερίνα την Γιαγή; Είναι πάρα πολλές και ελπίζω να με συγχωρήσουν αν παρέλειψα κάποια.

Άφησα τελευταία αλλά όχι έσχατη, την Καίτη την Μοσχονά. Η Καίτη, η γυναίκα της διπλανής πόρτας, η πανταχού παρούσα, η αεικίνητη, η δραστήρια, η παραγωγική. Πάντα με το χαμόγελο, πάντα πρόθυμη για την εξυπηρέτηση του πολίτη, πάντα υπηρέτης του δημόσιου συμφέροντος. Ο κόσμος της Αγίας Παρασκευής, την επιβράβευσε και την τίμησε με το να την εκλέξει δημοτική σύμβουλο επί 24 συνεχή χρόνια, εκ των οποίων τα 10 ήταν αντιδήμαρχος. Την Καίτη την Μοσχονά λοιπόν, που μάλιστα ήμασταν σε διαφορετικές παρατάξεις, τιμά απόψε η δημοτική μας παράταξη για την προσφορά της στην πόλη όλα αυτά τα χρόνια. Και μέσω αυτής τιμά και όλες τις γυναίκες για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Το Γραφείο Τύπου του δημοτικού συνδυασμού “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”