ΜΑΝΙΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ

Η Αγία Παρασκευή διαθέτει, σύμφωνα με τα επίσημα Δημογραφικά Στοιχεία, το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο ανάμεσα στους Δήμους της Αττικής.

Παράλληλα ο Δήμος μας έχει την τύχη να συμπεριλαμβάνει στους μόνιμους κατοίκους του σημαντικότατες μορφές της Τέχνης, των Γραμμάτων και των Επιστημών, ένα ανεκτίμητο αλλά ανεκμετάλλευτο πολιτισμικό κεφάλαιο.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη-και έχει την υποχρέωση-να αποκτήσει και να προβάλει δυναμικά μια πολιτιστική ταυτότητα αντάξια του πνευματικού υπόβαθρου των πολιτών του μέσα από ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, ποιοτικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα με το πρόσημο του πολιτισμού με αμετάθετοστόχο τη διατήρηση της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς και τη διάδοση της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας πνευματικής δημιουργίας.

Πιστεύω πως ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα και το χρέος να καταστεί φωτεινό παράδειγμα πολιτιστικού πλούτου και πολυμορφίας και να αποτελέσει πρότυπο κοινωνικό – πολιτισμικής εμψύχωσης.

Με την έντονη επιθυμία να προσφέρω στο τρίπτυχο Πολιτισμός – Τέχνη – Εκπαίδευση του Δήμου μου και μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να συμμετέχω ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές, με το Συνδυασμό «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» ,στο πλευρό του πρώην Δημάρχου και νυν Υποψήφιου Δημάρχου, Ιατρού Βασίλη Ζορμπά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Είμαι Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών, με Α’ Bραβείο και Αριστείο Eξαιρετικής Eπιδόσεως και του Richard  Strauss Konservatorium τουΜονάχου,όπου παράλληλα σπούδασα Μονωδία και Musical Theater Performance.

Φοίτησα στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης, στη Δραματική Σχολή του H.D.Trayer (Μόναχο) και ολοκλήρωσα δύο έτη της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Συμμετείχα σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες  στο εξωτερικό ενώ σε νεαρή ηλικία μου δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Garching (Μόναχο).

 Σήμερα ζω στην Αγία Παρασκευή, συνεργάζομαι δισκογραφικά ως crossover ερμηνεύτρια και στιχουργός με σύγχρονους συνθέτες και εμφανίζομαι σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

Μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 15 δισκογραφικές δουλειές μου σε ποικίλα είδη μουσικής, αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Charts.

Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UnescoTεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, συνεργάζομαι στενά με το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πορτοχελίου και ασχολούμαι παράλληλα με τη λογοτεχνία.

Το λογοτεχνικό έργο μου «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» (Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ)  ενέπνευσε, ως λιμπρέτο, τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Λεκάκο ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το βιβλίο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας ελληνικής Μοντέρνας Όπερας (Μιούζικαλ) με τον ομώνυμο τίτλο.

Το μουσικοθεατρικό έργο «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» φιλοξένησε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Εο ΙΑΝΟΣ, η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών,

Δημοτικά Θέατρα, το Aμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, το Βεάκειο Θέατρο με τη σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου κ.ά.

Παράλληλα, θέλοντας να θίξω το θέμα της «διαφορετικότητας» και της «θυματοποίησης» των νέων, έγραψα, σκηνοθέτησα  και παρουσίασα μια δεύτερη εκδοχή του αρχικού μουσικοθεατρικού έργου για όλη την οικογένεια, τη Ροκ Όπερα/Χορόδραμα «Νεφέλη και Ναλιμάρ».

Το 2018 είχα την τιμή να συμμετέχω με 10 ποιήματα μου στο Συλλογικό Τόμο Ποίησης Intelligentsia 3 – Ο κύκλος των ποιητών ενώ ποίημα μου βραβεύτηκε με έπαινο σε Διεθνή Διαγωνισμό Λογοτεχνίας.

Μάνια Βλαχογιάννη

Σοπράνο Crossover – Λογοτέχνης

Σολίστ Πιάνου

 Διοικητικό Μέλος της UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος