Η κοινωνία μεταβάλλεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και οι πολιτικές τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στον παρελθόν είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Οι δημότες πλέον δεν συγκινούνται από βαρύγδουπες δηλώσεις, από λαϊκίστικες κορώνες, από εξαγγελίες της τελευταίας στιγμής, από αλαζονικές δηλώσεις «αυθεντιών» ή από ουτοπικές και ανέφικτες υποσχέσεις. Άλλωστε, το «ρετουσάρισμα» της πραγματικότητας αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί και το μόνο που θα επιτευχθεί είναι η επιπλέον απαξίωση της πολιτικής.

Οι δημότες σήμερα ζητούν σαφήνεια στις διοικητικές διαδικασίες, διαφάνεια παντού και κυρίως μετρήσιμα αποτελέσματα. Ζητούν ευελιξία της δημοτικής αρχής προκειμένου να ανταποκρίνεται στις πολλαπλές κοινωνικές προκλήσεις. Ζητούν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τη δημοτική αρχή προκειμένου να συνδιαμορφώνουν λύσεις όπου αυτό είναι εφικτό. Ζητούν το πρόβλημα τους να γίνει και πρόβλημα του Δημάρχου. Ζητούν με λίγα λόγια τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Για να συμβεί όμως αυτή η βελτίωση, πρέπει να επενδύσουμε σωστά. Και η καλύτερη επένδυση κατά την άποψή μου είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο. Είναι οι δραστήριοι και καταρτισμένοι δημοτικοί υπαλλήλοι. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση άλλωστε είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί της. Είναι αυτοί που θα αλληλεπιδράσουν, θα συνεργαστούν και θα κοπιάσουν προκειμένου να υλοποιηθούν οι προτεραιότητες που θέτει ο κάθε Δήμαρχος με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου. Χωρίς αυτούς, οποιοδήποτε «πρόγραμμα» είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.

Ο επόμενος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής δεν θα είναι αυτός που θα «τάξει» τα περισσότερα, ούτε αυτός που θα προβάλει το αυτονόητο ως έργο, αλλά αυτός που θα πείσει ότι μπορεί να σχεδιάσει, να συντονίσει τις υπηρεσίες του Δήμου, να διεκδικήσει, να αποφύγει τις γραφειοκρατικές παγίδες και τελικά να το υλοποιήσει το πρόγραμμά του κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Με γνώμονα την τελευταία παράγραφο θεωρώ ότι ο Βασίλης Ζορμπάς και το ανανεωμένο επιτελείο του είναι η καλύτερη επιλογή για το Δήμο Αγία Παρασκευής στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Το απέδειξε με τα έργα που άφησε στην πόλη την προηγούμενη θητεία του. Είμαι σίγουρος ότι αν οι δημότες τον τιμήσουν θα το αποδείξει ξανά. Για το λόγο αυτό συμπορεύομαι μαζί του σε αυτές τις δημοτικές εκλογές και σας καλώ να στηρίζουμε την Αγία Παρασκευή! Να στηρίξουμε την πόλη μας και το Βασίλη Ζορμπά!

Αθανάσιος Μπαλάσκας

Εκπαιδευτικός

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με την παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

του Βασίλη Ζορμπά