ΠΑΝΟΣ ΚΑΝΑΝΗΣ: Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών είναι απαραίτητος για να υπάρχει εξέλιξη. Αυτό ισχύει και στο Δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ. Ο Δήμος μας πρέπει οπωσδήποτε να εξελιχθεί για να εξυπηρετήσει τους πολίτες του καλύτερα.

Για να είναι εφικτό αυτό, οι ηλεκτρονικές υποδομές επίσης πρέπει να δημιουργηθούν ή να ανανεωθούν. Οι πολίτες πρέπει να έχουν καλύτερη, αμεσότερη και ταχύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου. Υπάρχουν ηλεκτρονικές εφαρμογές που, όταν εφαρμοστούν, θα δημιουργήσουν μια «επανάσταση» στον τρόπο που εξυπηρετούνται σήμερα οι πολίτες, που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές μέσω του κινητού τους ή του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους. Μέσω των εφαρμογών αυτών, οι πολίτες θα έχουν εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και πληροφορίες για οτιδήποτε τους ενδιαφέρει από τα δρώμενα στο Δήμο. Επιπρόσθετα, θα έχουν την δυνατότητα, να στείλουν τα παράπονά τους για την κατάσταση του Δήμου και τις προτάσεις τους για την βελτίωση της καθημερινότητας τους. Μπορούν επίσης  να  επισημαίνουν τυχόν προβλήματα που εντοπίζουν και να ενημερώνουν άμεσα το Δήμο.

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, γιατί περί αυτής πρόκειται, είναι κάτι που πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα στο δικό μας Δήμο, αφού εξυπηρετεί τους πολίτες, μειώνει την γραφειοκρατία, εξοικονομεί προσωπικό και χρήματα τα οποία μπορούν να διατεθούν σε άλλες ανάγκες του Δήμου. Δυστυχώς, η σημερινή δημοτική Αρχή, παρότι είχε το χρόνο και τη δυνατότητα, δεν προχώρησε καθόλου στο θέμα αυτό, αφήνοντας το Δήμο σε απαρχαιωμένες λειτουργίες και ταλαιπωρώντας υπαλλήλους και πολίτες.

Η παράταξή μας, έχει εκπονήσει μια ολοκληρωμένη μελέτη του θέματος, που μάλιστα ήταν η πρώτη που την κατέθεσε δημόσια. Έχουμε μάλιστα δημόσια δεσμευτεί ότι θα την εφαρμόσουμε άμεσα, θα είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας.

Γιατί επιτέλους, ο Δήμος μας πρέπει να γίνει σύγχρονος και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες του.

Πάνος Κανάνης

Πολιτικός Επιστήμονας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς