ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ: Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ης Ιανουαρίου 2020, συζητήθηκε το θέμα της πλατείας του Αϊ Γιάννη, την ανάπλαση της οποίας είχε δημοπρατήσει η δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου την τελευταία ημέρα της θητείας της. Το θέμα είχε εισαχθεί από τους Δημοτικούς Συμβούλους τριών παρατάξεων: Της «ΝΙΚΗΣ» του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, της «ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ» του κ. Γιώργου Οικονόμου και του κ. Αλέξανδρου Μουστόγιαννη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία αποτέλεσε κόλαφο για την προηγούμενη δημοτική Αρχή, αποκαλύφτηκαν τα εξής:

  1. Ότι το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε είχε ενημερωθεί από τον τότε Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο για την μελέτη της ανάπλασης ούτε, φυσικά, ενέκρινε ποτέ την μελέτη αυτή. Άλλωστε, κυκλοφορούσαν τέσσερα (!!!) διαφορετικά σχέδια της ανάπλασης.
  2. Ότι οι όροι διακήρυξης που υπέγραψε η δημοτική Αρχή του κ. Σταθόπουλου, περιείχαν “φωτογραφικές” διατάξεις (είχε καταγγελθεί και από το συνδικαλιστικό όργανο των εργοληπτών, κάτι που είχε αποκρύψει ο κ. Σταθόπουλος). Για τους “φωτογραφικές” διατάξεις, ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε «δεν ήξερα τι υπέγραφα, δεν μου είπαν» και για άλλη μια φορά στα δύσκολα επέρριψε τις ευθύνες σε Υπαλλήλους της Υπηρεσίας.
  3. Ότι ο κ. Σταθόπουλος ενδιαφέρεται μόνο να πάρει ο ίδιος εργολάβος το έργο. Σε ερώτηση προς τον κ. Οικονόμου αν συμφωνεί με την πρόταση του κ. Σταθόπουλου, αυτός απάντησε με υπεκφυγές.
  4. Ότι η ανάπλαση αυτή, του κ. Σταθόπουλου, είναι πανάκριβη και δεν λύνει κανένα πρόβλημα.
  5. Ότι πλέον, οι παρατάξεις «ΝΙΚΗ», «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» και ο κ. Μουστόγιαννης, συμπλέουν σε μια άτυπη -και περίεργη- «συμμαχία», σε θέματα που ζημιώνουν το Δήμο. Η «συμμαχία» αυτή, θα πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο τους ψηφοφόρους τους αλλά και όλους τους πολίτες.

Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, μας κάλεσε να μην επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε “οσμή σκανδάλου”. Δεν είχαμε ούτε έχουμε τέτοιο σκοπό. Αλλά ας πρόσεχε, όταν ήταν Δήμαρχος,  να ακολουθεί τις διαφανείς  διαδικασίες.

Το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»