ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Ούτε το κρύο ούτε το ψιλόβροχο εμπόδισαν την αποκριάτικη παρέλαση στην πόλη μας, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.

Γέμισε η Αγίου Ιωάννου αποκριάτικη μουσική και ενθουσιώδεις καρναβαλιστές, οι οποίοι με τους χορούς και τα τραγούδια τους, συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων, ξεσήκωναν τον κόσμο. Πέρασαν κι από χώρους εστίασης, διασκέδασαν τους θαμώνες οι οποίοι σηκώνονταν και χόρευαν μαζί τους ενώ άλλοι χειροκροτούσαν και έδιναν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Πραγματικά εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος απόλαυσε μια διαφορετική εικόνα της Αγίου Ιωάννου.

Μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο οι καρναβαλιστές συναντήθηκαν με τη χορευτική ομάδα της δασκάλας χορού Βασίλως Ιωάννου. Οι μικροί χορευτές με την καθοδήγησή της και υπό τους ήχους των παραδοσιακών οργάνων, τραγουδώντας έπλεξαν το γαϊτανάκι. Την ορχήστρα αποτελούσαν η Ευγενία Πανταζόγλου κλαρίνο-γκάιντα, ο Γιώργος Μανουσέλης λαούτο, η Έλενα Αβραμιώτη βιολί, ο Στάθης Κουτούζος νταούλι και η Ελένη Κοκκάλα ούτι.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί συνέχισαν με τραγούδια και χορούς μέχρι την Κεντρική Πλατεία.

Ευχές για ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ και ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ανταλλάσσονταν μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα.

Την παρέλαση ακολούθησαν ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, η Γραμματέας Οργανωτικού της παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» Νικολέττα Μπελεχρή, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» Βασίλης Σαβίδης και το μέλος Αντωνία Λιάπη.

Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου!