«ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ»…

Το πιο πετυχημένο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στην πόλη εδώ και ένα χρόνο περίπου, είναι η φράση «τα έργα μας», που συχνά πυκνά λέει ή γράφει ο τέως δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος. Τελευταία έκδοσή του, η κυκλοφορία ενός πολυτελούς εντύπου τις τελευταίες ημέρες.

Τα έργα, οποιαδήποτε έργα, ανήκουν σ΄αυτούς για τους οποίους προορίζονται, τους δημότες-κατοίκους. Το «μας» που προσθέτει ο κ. Σταθόπουλος, αποδεικνύει την ιδιοκτησιακή αντίληψη που τον διακατέχει, το πως διαχωρίζει εαυτόν από το σύνολο και τη μεγάλη ιδέα που είχε πάντα για τον εαυτό του. Αυτό αποδεικνύεται  και από το γεγονός ότι υπογράφει όχι ως «τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής», αλλά ως «ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αγίας Παρασκευής 2014-2019» (μαρτυρά και μια άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας και παραμονή σε μια άλλη χρονική περίοδο, κάτι που ίσως να  αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής έρευνας).

Ας δούμε όμως την ουσία του θέματος. Ο κ. Σταθόπουλος ήταν 5 ολόκληρα χρόνια δήμαρχος. Μπορεί να πει σε μας και στους δημότες ΕΝΑ σημαντικό έργο που σχεδίασε και ολοκλήρωσε στη διάρκεια αυτών των 5 ετών, με φιλική μάλιστα Περιφέρεια και Κυβέρνηση; Μήπως ΕΝΑ που το ξεκίνησε στη θητεία του; Δεν νομίζουμε να έχει απάντηση, γιατί απλά τίποτε τέτοιο δε συνέβη. Όλα όσα κατά καιρούς αναφέρει (πλην αυτών στα οποία δεν είχε καμιά ή ελάχιστη συμμετοχή, όπως το Δημαρχείο, που το κληρονόμησε ώριμο από την πρώτη θητεία Ζορμπά ή το ΕΠΑΛ, το οποίο αποτελεί έργο των ΚΤ.ΥΠ.), υλοποιούνται σήμερα από τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, απλά γιατί είναι πιο αποτελεσματική, μπορεί να τα χρηματοδοτεί και να τα υλοποιεί μέσα σε έναν μόνο χρόνο.

Αναρωτιόμαστε όμως, δε βαρέθηκε ο κ. Σταθόπουλος να προσπαθεί στρεψοδικώντας να πείσει τους πάντες, με το ίδιο αφήγημα, τόσα χρόνια τώρα; Δεν έχει καταλάβει ότι αυτή ακριβώς η τακτική του, του να εμφανίζει εικονικό έργο ή να απολογεί καθήκοντα καθημερινότητας, τον οδήγησε στη συντριβή του; Δε θα έπρεπε να μας απασχολεί ιδιαίτερα, αλλά  αισθανόμαστε άβολα παρακολουθώντας έναν τέως δήμαρχο να γίνεται αντικείμενο ειρωνικών σχολίων δημοτών και μάλιστα πρώην στελεχών και υποστηρικτών του.

Το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»