ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ

Ως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, επιθυμώ να ενημερώσω τα μέλη του Συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων αλλά και όλους τους κατοίκους της πόλης, σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα που αφορούν στο λυπηρό περιστατικό  που συνέβη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου, στην πλατεία «Μελίνα Μερκούρη», δημοσιοποιώντας την σχετική αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και Συλλόγου.

α. Στις 13 Ιουνίου, ο Σύλλογος απέστειλε στον Δήμο από το e-mail της Αντιπροέδρου του, κας Βούλας Κουτσογιάννη,  αίτημα παραχώρησης της πλατείας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

β. Στις 16 Ιουνίου, το αίτημα εγκρίθηκε και η σχετική έγγραφη έγκριση απεστάλη αυθημερόν στο ίδιο e-mail από το οποίο απεστάλη το αίτημα, με αποδεικτικό επίδοσης. Παράλληλα με την έγκριση, στο ίδιο έγγραφο, υπενθυμίζονται στο Δ.Σ. του Συλλόγου οι διατάξεις που αφορούν στο ωράριο κοινής ησυχίας. Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος δεν έχει την αρμοδιότητα από τον νόμο, για να το παρατείνει.

γ. Αυθημερόν, και πάλι, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, μας ευχαριστεί για την έγκριση και αναλαμβάνει, εκ μέρους του Συλλόγου,  την ευθύνη της ενημέρωσης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος για την λήψη παράτασης της όχλησης κάτι που, όπως φαίνεται,  δεν έπραξαν.

δ. Όσον αφορά στην παρουσία μου στην εκδήλωση, είχα από νωρίς επικοινωνήσει και ενημερώσει τον Πρόεδρο του Συλλόγου για την αδυναμία προσέλευσής μου.

ε. Κατά την ώρα της εμφάνισης της Αστυνομίας, στον χώρο της εκδήλωσης δεν παρευρισκόταν κάποιος από την Δημοτική Αρχή ή από άλλη Δημοτική παράταξη. Ουδείς από το Δ.Σ. του Συλλόγου κάλεσε τηλεφωνικά τον Δήμαρχο ή άλλο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής (τα τηλέφωνά μας  είναι γνωστά σε όλους) να προσέλθει στο Αστυνομικό Τμήμα. Αφού είχαν τελειώσει οι διαδικασίες, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου έστειλε μήνυμα στις 2.58 π.μ της 15 Ιουλίου, στον Δήμαρχο, μέσω messenger. Να σημειωθεί, πάντως,  ότι ούτε ο Δήμαρχος ούτε κάποιος άλλος, έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης στο έργο των Εισαγγελικών Αρχών.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, προκύπτει ότι όσα αναφέρονται, ως καταγγελίες, στα κείμενα που δημοσιεύτηκαν τόσο από τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μιχάλη Γαβρά όσο και από το Δ.Σ. του Συλλόγου, περί δήθεν αμελειών του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής  (μη αποστολή εγγράφου παραχώρησης, παράστασης στο Αστυνομικό Τμήμα κ.α.), δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχουν τα γραπτά στοιχεία, η μεταξύ Δήμου και Συλλόγου αλληλογραφία, τα οποία και δημοσιοποιώ, που καταρρίπτουν τις καταγγελίες τους.

Θέλω να πιστεύω, ότι οι καταγγελίες αυτές (που αποθράσυναν και άλλους “δήθεν”) ενδιαφερόμενους)  δεν εντάσσονται στο αντιπολιτευτικό προεκλογικό κλίμα, αλλά στην ασυνεννοησία και στην μη αλληλοενημέρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Θα έπρεπε όλοι να έχουν λάβει γνώση των εγγράφων που τους είχαν σταλεί. Αναμένω πάντως από τον κ. Μιχάλη Γαβρά και το Δ.Σ. του Συλλόγου να ανακαλέσουν τις ανυπόστατες αυτές  καταγγελίες.

Σε κάθε περίπτωση, σε συνάντηση του Δημάρχου με το Δ.Σ. του Συλλόγου, στις 17 Ιουλίου, ο Δήμαρχος τους δήλωσε ότι ο Δήμος θα συμπαρασταθεί με κάθε νομικό μέσον στο πλευρό του Προέδρου τους στην περιπέτειά του αυτή, αφού θεωρεί ότι η αντιμετώπισή του ήταν υπερβολικά αυστηρή.

Βασίλης Ζορμπάς

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής