ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ: ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018

Είναι πίστη μου, ότι η πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να διοικεί και η μειοψηφία να σέβεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας αλλά όχι ανεξέλεγκτα. Και για να είναι σεβαστές από τους πολίτες, θα πρέπει η πλειοψηφία που διοικεί το Δήμο, να εφαρμόζει το πρόγραμμά της όπως υποσχέθηκε. Εσείς έως σήμερα, δεν το έχετε πράξει. Ο λόγος της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι κριτικός και διεκδικητικός. Μέχρι σήμερα, ως διοίκηση, δεν ανέχεστε και δεν αντέχετε την κριτική και το αποδεικνύετε καθημερινά.

Σήμερα, συζητάμε τον 4ο Προϋπολογισμό (Π/Υ) που συντάξατε ως διοίκηση. Έναν Π/Υ που συνοδεύεται από τις ίδιες τυμπανοκρουσίες αναφορικά με το κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημό του, που όσα προβλέπει θα μείνουν στα χαρτιά.

Ο σημερινός Π/Υ και το Τεχνικό Πρόγραμμα (ΤΠ), ιδίως αυτό, ούτε θα εφαρμοστούν ούτε θα εκπληρώσουν τους στόχους τους, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, κατά τα οποία καταφέρατε να εκπληρώσετε μόνο το 8-10% όσων προβλέπονταν.  Είναι ένας Π/Υ μη αναπτυξιακός και κοινωνικός,  γεμάτος ψεύτικες υποσχέσεις. Το γνωρίζετε, αλλά σκοπός σας είναι να πάτε ως τις εκλογές και, εξαπατώντας τους δημότες, να πείτε: «Ψηφίστε μας για να τα φτιάξουμε». Τι κάνατε όμως τριάμισι χρόνια, εκτός από δημόσιες σχέσεις και θεάματα;

Έχετε αφήσει τα Τεχνικά Έργα στην τύχη τους ή στη διάθεση της κ. Δούρου  και του αντιπεριφερειάρχη της στα Οικονομικά, του κ. Καραμάνου.  Μας εξαπατάτε όλους, λέγοντάς μας ότι η Περιφέρεια θα μας φτιάξει όλα τα μεγάλα έργα. Ας τα δούμε λοιπόν:

Α. Ο Παιδικός Σταθμός (ο δεύτερος στην περιοχή Πευκακίων), που σας παραδώσαμε κατατεθειμένη πρόταση και μελέτες, προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ και  μας κοροϊδεύετε λέγοντας ότι δήθεν «διορθώνετε τις μελέτες του», επί τριάμισι χρόνια.  Στον Π/Υ της Περιφέρειας υπάρχει  πρόβλεψη μόνο 5.000 ευρώ.

Β. Κολυμβητήριο, προϋπολογισμού 7-8.000.000 ευρώ. Για την μελέτη ύψους 1.206.000 ευρώ, στον Π/Υ της περιφέρειας υπάρχει πρόβλεψη μόνο 5.000 ευρώ.

Γ. Δημαρχιακό Μέγαρο, προϋπολογισμού 21.080.000 ευρώ. Στον Π/Υ της Περιφέρειας, υπάρχει πρόβλεψη μόνο 10.000 ευρώ.

Δ. Επέκταση αγωγών ομβρίων στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Στον Π/Υ της Περιφέρειας υπάρχει πρόβλεψη μόνο 5.000 ευρώ.

Ε. Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια. Κατ΄αρχάς θα έπρεπε να απολογηθείτε γιατί παρασκηνιακά, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών, διαπραγματευόσασταν με την Περιφέρεια την παραχώρησή του για υπερτοπική χρήση και όχι για τους κατοίκους. Με αντάλλαγμα μια απλή υπόσχεση για «το Δημαρχείο του Σταθόπουλου». Αυτό το  Δημαρχείο, για το οποίο ήσασταν ακραία αντίθετος όταν βρισκόσασταν στην αντιπολίτευση. Στον Π/Υ της Περιφέρειας, δεν υπάρχει πρόβλεψη πλέον.

Ποιος σας εξουσιοδότησε να διαπραγματευτείτε τέτοια πράγματα; Κανείς, πιστεύω ότι δεν το γνώριζαν ούτε οι δικοί σας δημοτικοί σύμβουλοι.  Όπως χωρίς καμιά εξουσιοδότηση και κρυφά απ΄όλους, εσείς κ. δήμαρχε μαζί με τον κ. Βλάχο και τον κ. Κονταξή, διαπραγματευτήκατε την αγορά του κτήματος ΙΟΛΑ αλλά, τελευταία, και της πώλησης του ΓΙΑΒΑΣΕΙΟΥ σε εταιρεία που εδρεύει στο Σύνταγμα. Όπως κρυφά διαπραγματευτήκατε οι τρεις σας και την αγορά της ΑΝΕΜΩΝΗΣ.

Μπορείτε να μας υποδείξετε ένα έργο αναπτυξιακό για την πόλη, που εσείς εμπνευστήκατε και εκτελείται σήμερα ή στο κοντινό  μέλλον; Δεν υπάρχει κανένα.

Ας δούμε όμως και τις υπόλοιπες δομές, που ασκούν την κοινωνική πολιτική του Δήμου.

Α. Παιδικοί Σταθμοί. Τους μειώνετε την επιχορήγηση κατά 450.000 ευρώ

Β. ΠΑΟΔΑΠ. Του μειώνετε την επιχορήγηση κατά 180.000 ευρώ

Γ. Δημοτική Βιβλιοθήκη: Της μειώνετε την επιχορήγηση κατά 90.000 ευρώ.

Το συνολικό ποσόν από τις μειώσεις, ανέρχεται σε 720.000 ευρώ. Είναι το ποσόν της πρώτης δόσης  (από τις 6) για την αγορά του κτήματος ΙΟΛΑ, του δικού σας «Μνημονίου», ύψους 3.000.000 ευρώ,  που θα υπογράψετε και θα δεσμεύσει το Δήμο για πολλά χρόνια.

Η αγορά του κτήματος ΙΟΛΑ, οδηγεί στο να κοπεί το 20% των κοινωνικών παροχών που ΟΦΕΙΛΕΙ ο Δήμος να παρέχει στους δημότες του. Αυτή είναι η αλήθεια, η καθαρή αλήθεια, που όσο κι αν προσπαθήσετε να αποκρύψετε δεν θα τα καταφέρετε. Είμαι βέβαιος ότι αν οι κύριοι Γιαννακόπουλος-Κρητικίδης-Ανδρίτσος  το γνώριζαν αυτό, όταν συναίνεσαν στον «μνημονιακό» τρόπο αγοράς του κτήματος , δεν θα είχαν δώσει θετική ψήφο. Δεν μπορούν τώρα να την πάρουν πίσω, αλλά τους καλώ τουλάχιστον να καλέσουν το δήμαρχο να σταματήσει, έστω και προσωρινά, την υπογραφή αυτού που ονομάζουμε «Μνημόνιο Σταθόπουλου». Εγώ τον καλώ να το κάνει.

Αγαπητοί συνάδελφοι, κλείνω παραφράζοντας μια φράση του Κωσταντίνου Καραμανλή, που είπε πριν από 40 χρόνια περίπου: Εάν νόμιζα ότι δεν έχω να προσφέρω ακόμη στην αυτοδιοίκηση και στο Δήμο μας, να είστε σίγουροι ότι θα είχα εγκαταλείψει την ενασχόλησή μου με τα Κοινά,  αφού είμαι χορτάτος από «εξουσία» και αυτοδιοικητικά και επαγγελματικά. Αποτέλεσμα θα ήταν, εγώ να απαλλαγώ απ΄όλα αυτά κι εσείς να έχετε ησυχάσει από εμένα.

Σας ευχαριστώ

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.