ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΡΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Μετά από πολλούς αιώνες ανδροκρατούμενης κοινωνίας και μετά από αγώνες θαρραλέων και εμπνευσμένων γυναικών, το 1977 καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ η 8η Μαρτίου ως η Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Παρότι με γοργά βήματα ξεκίνησε τότε η άρση κάθε είδους ανισοτιμίας, πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη. Υπάρχουν και σήμερα κοινωνίες, χώρες ολόκληρες, που η γυναίκα δεν έχει πάρει τη θέση που της αρμόζει στο σπίτι, στη δουλειά, στην εκπαίδευση, στην αναγνώριση.

Ακόμη και στην χώρα μας, που πριν δύο χιλιάδες χρόνια ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό, την θρησκεία της Αγάπης, που πρώτη κήρυξε την ισότητα των δύο φύλων, δυστυχώς ακόμη και στις μέρες μας εμφανίζονται απαράδεκτα φαινόμενα. Αυτά ελπίζουμε να εξαλειφθούν με την κατάλληλη ενημέρωση, από τις πολύ μικρές ηλικίες, αλλά και την παρέμβαση του Κράτους.

Ως Δημοτική Αρχή προσπαθήσαμε, με επιτυχείς νομίζουμε παρεμβάσεις, να συμβάλουμε στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας αλλά και στη συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα επίπεδα και τις τοπικές δραστηριότητες. Με ικανοποίηση παρατηρούμε τη νέα Δημοτική Αρχή να προσπαθεί στην ίδια κατεύθυνση. Σε κάθε ενέργεια που θα συμβάλει στον σκοπό αυτό, θα είμαστε δίπλα της.

Η σημερινή ημέρα ας είναι μόνον μια ακόμη αφορμή, για να δραστηριοποιηθούμε περισσότερο για να παραμείνει η Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, απλά και μόνο, μια επέτειος μνήμης.

8 Μαρτίου 2015

Ο Επικεφαλής της Παράταξης
«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Βασίλης Ζορμπάς
πρ. Δήμαρχος