ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ: ΑΣ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

Θεωρούμε, κατ΄αρχήν, θετική την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 3 Αυγούστου 2015, σύμφωνα με την οποία πεζοδρομείται (περιοδικά) η οδός Ευεργέτου Γιαβάση, κατά το τμήμα της από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Στρατηγού Τόμπρα.

Την πεζοδρόμηση αυτή, είχαμε ψηφίσει ως Δημοτική Αρχή το 2014 αλλά, λόγω τεχνικών και γραφειοκρατικών ζητημάτων, δεν είχε εφαρμοσθεί. Λόγω άλλωστε των προβλημάτων αυτών, καθυστέρησε και η σημερινή Δημοτική Αρχή να την  επαναφέρει προς ψήφιση.

Με την πεζοδρόμηση αυτή, ορισμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας και για ορισμένους μήνες του έτους, παρέχεται επιπλέον χώρος στους πεζούς δημότες και ιδίως στα μικρά παιδιά και τονώνεται η κίνηση των καταστημάτων στον χώρο αυτό. Ταυτόχρονα όμως, δημιουργείται και μια αδικία, σε βάρος των ομοειδών καταστημάτων που βρίσκονται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της από λεωφόρο Μεσογείων έως την οδό Ευεργέτου Γιαβάση. Και αυτό, λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και της επιβάρυνσης από την πολλαπλή στάθμευση.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να επανορθώσει την αδικία αυτή. Η πρότασή μας, που θα καταθέσουμε και εγγράφως, είναι να μειωθεί κατά 30% τουλάχιστον, το κόστος για την ενοικίαση του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων, στα καταστήματα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, κατά το χρονικό διάστημα που θα ισχύει η πεζοδρόμηση.

Αν υπάρξει άλλη πρόταση από την Δημοτική Αρχή ή άλλη Παράταξη της Αντιπολίτευσης, προς την κατεύθυνση άρσης της αδικίας, θα είμαστε θετικοί.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

 

Βασίλης Ζορμπάς

πρ. Δήμαρχος