ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ

Η Δημοτική Παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση, γιατί στον μακρύ κατάλογο των Κοινωνικών Δομών, που οργανώθηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Δημαρχιακής μας θητείας (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Μαγειρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Ανταλλακτήριο Ρούχων, Πρόγραμμα «Καταπολέμησης της Φτώχειας», Πολυχώρος «Γυναίκα και Δημιουργία»), προστίθεται άλλη μια: Του ΚΕΠ Υγείας, στο οποίο θα είναι δυνατός ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος πολλών σοβαρών νοσημάτων.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, τον Φεβρουάριο του 2014, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα αυτό, αφού πληρούσε όλες τις απαιτητικές προδιαγραφές, μαζί με άλλους 13 Δήμους (σε σύνολο  325). Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος, ο τότε Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων: «Υποδεχτήκαμε ένθερμα και ανταποκριθήκαμε με ενθουσιασμό στην πρόταση του ΕΔΔΥΠΠΥ για τη συμμετοχή του Δήμου μας στο πρωτοποριακό και καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Με την πρόσθετη ιδιότητά μου ως Πνευμονολόγος είμαι σε θέση να γνωρίζω την αξία του Προληπτικού ελέγχου και της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα υγείας. Μας τιμά το ότι είμαστε ανάμεσα στους 14 πρώτους Δήμους της χώρας που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του και η επιλογή αυτή μας  επιφορτίζει με την δημιουργική ευθύνη να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις για την άρτια διεξαγωγή του προγράμματος στο Δήμο μας».

Η εφαρμογή του Προγράμματος εγκαινιάζεται τελικώς από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, στις 29 Σεπτεμβρίου και είμαστε βέβαιοι ότι θα προσφέρει πολλά στους κατοίκους της πόλης μας.

Βασίλης Ζορμπάς
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
πρ. Δήμαρχος