ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ;

parataxi-500x360pxΠρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας  επώνυμη και ενυπόγραφη επιστολή μητέρας νηπίου, που καταγγέλλει την Πρόεδρο του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών, κ. Μαργαρίτα Δημητρίου Καβρουδάκη, για πλαστογραφία και άλλες σοβαρές ποινικές και πειθαρχικές παραβάσεις. Η επιστολή αυτή, έρχεται να προστεθεί σε άλλες δύο που κατήγγελαν την εν λόγω Πρόεδρο, για την διαδικασία που ακολούθησε στην επιλογή των παιδιών αλλά και απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά της, απέναντι σε  γονείς.

Να σημειωθεί, ότι η επιστολή αυτή είχε παραληφθεί από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 25 Σεπτεμβρίου. Παρότι η επιστολή είχε αποδέκτες όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  κ. Γεράσιμος Βλάχος, την απέκρυψαν από αυτούς, σε άλλη μια προσπάθεια συγκαλύψεως.

Δεν υιοθετούμε αβίαστα τα καταγγελλόμενα στην επιστολή της μητέρας, αν και παρέχει πληθώρα στοιχείων. Πιστεύουμε όμως ότι οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές για να παραμείνουν πίσω από τα «κλειστά» Γραφεία του Δημάρχου και του Προέδρου του Δ.Σ. Πρέπει να διερευνηθούν ποινικά και πειθαρχικά, από τα αρμόδια Όργανα (Εισαγγελέας, Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης), όπου ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να στείλει την επιστολή ο κ. Δήμαρχος. Και να  ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις   ενέργειες που έκανε (αν έκανε) τις 15 περίπου μέρες που κρατούσε την επιστολή-καταγγελία  κρυφή αλλά και στη συνέχεια, όταν αυτή δημοσιεύθηκε.

Έχοντας πείρα από την έως σήμερα συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής, να συγκαλύπτει όλα όσα την εκθέτουν, όπως έχει κάνει κατ΄επανάληψη μέχρι σήμερα (αυταναθέσεις υπηρεσιών, εξαπάτηση του Διοικητικού Συμβουλίου  από τον Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ και άλλα) δεν τρέφουμε αυταπάτες.  Είμαστε όμως υποχρεωμένοι, να καλέσουμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο να ζητήσει την παραίτηση της Προέδρου των ΠΑΙΣΔΑΠ , Μαργαρίτας Δημητρίου-Καβρουδάκη, μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση της επιστολής.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. Δήμαρχος