“ΦΤΗΝΕΣ” ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ


Χθες το πρωΐ, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για να εκλέξει τα μέλη του προεδρείου  του, καθώς και τα μέλη κάποιων επιτροπών. Πρόκειται για μια κορυφαία συνεδρίαση, για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του Δήμου γενικότερα.

Το πρωΐ της ίδιας ημέρας όμως, είχαν προγραμματισθεί από το Δήμο  εκδηλώσεις επ΄ευκαιρία της μεγάλης εορτής της Κυριακής της Ορθοδοξίας, πέραν του εκκλησιασμού λόγω της ημέρας.  Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, όρισαν την ώρα της συνεδρίασης  έτσι ώστε να συμπέσει με τα παραπάνω.  Αποτέλεσμα ήταν, να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μόνον ο δήμαρχος (που σημειωτέον δεν ψηφίζει στις ψηφοφορίες), αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι έπρεπε να μετέχουν και να ψηφίσουν στη διαδικασία αυτή.

Πρόκειται για μεθόδευση, πολύ «φτηνή» ακόμη και για τον Γιάννη Σταθόπουλο και τον Γεράσιμο Βλάχο, αφού θα μπορούσαν να συγκαλέσουν το δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα (όπως όλες τις άλλες φορές) για να μπορέσουν να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Η δημοτική Αρχή έχει εισάγει άλλα «ήθη»,  ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι ντροπή και κατάντια.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής