“ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ” ΚΑΙ “ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ”, ΜΙΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στις 15 Μαΐου,  η παράταξή μας συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης  Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής.

Η τρίωρη σχεδόν συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, για  θέματα που αφορούν στην ευρύτερη σχολική κοινότητα της πόλης μας. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν:

-Η ειδική αγωγή και τα ολοήμερα σχολεία

-Η έλλειψη σχολικών αιθουσών και σχολικών κτηρίων

-Η καθημερινότητα στη λειτουργία των σχολείων

-Η ασφάλεια των σχολικών χώρων, εξωτερικά και εξωτερικά, στις ώρες μη λειτουργίας τους

-Οι μαθητικές αθλητικές δραστηριότητες, αρμοδιότητας του ΠΑΟΔΑΠ

Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις ενδιαφέρουσες απόψεις τις Ένωσης προς την κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων και να καταθέσουμε τις δικές μας.

Η παράταξή μας, κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής της θητείας, παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα των ΟΤΑ, προσπάθησε και επέλυσε αρκετά προβλήματα των σχολείων της πόλης μας. Αρκετά προβλήματα όμως παρέμειναν,  δημιουργούνται δε και καινούρια.

Για το σκοπό αυτό, δεσμευθήκαμε:

-Να επαναλαμβάνουμε συχνά τις συναντήσεις με το Δ.Σ. της Ένωσης

-Να υποστηρίξουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα δίκαια αιτήματά της καθώς και να ζητήσουμε από την δημοτική Αρχή την συζήτηση χρονιζόντων προβλημάτων

-Να στηρίξουμε τις αποφάσεις της δημοτικής Αρχής, που κινούνται προς την θετική κατεύθυνση.

Στη συνάντηση, από την πλευρά της παράταξής μας, μετείχαν ο επικεφαλής της και πρώην δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο Γραμματέας της Γιάννης Κομιώτης, τα μέλη της ομάδας εργασίας Παιδείας Μαρία-Χριστίνα Γραικούση, Φανή Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Μαργαρίτης, Γιώργος Νεκταρίδης και Θανάσης Μπαλάσκας κι ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Σπύρος Παπασπύρος.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής