ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο επικεφαλής και στελέχη της παράταξής μας , επισκέφθηκαν  το Τμήμα Πρασίνου (Περιβάλλοντος) του Δήμου, για ενημέρωση  για τα προβλήματα της Υπηρεσίας αυτής και των εργαζομένων. Ενημερωθήκαμε από την προϊσταμένη  Φωτεινή Τσαχπίνογλου, παρών δε ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Σιδέρης.

Ο επικεφαλής και στελέχη της παράταξής μας , επισκέφθηκαν  το Τμήμα Πρασίνου (Περιβάλλοντος) του Δήμου, για ενημέρωση  για τα προβλήματα της Υπηρεσίας αυτής και των εργαζομένων.

Ενημερωθήκαμε από την προϊσταμένη  Φωτεινή Τσαχπίνογλου, παρών δε ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Σιδέρης.

Τα συμπεράσματα από την ενημέρωση  των υπηρεσιακών παραγόντων, είναι τα παρακάτω:

-Το προσωπικό που υπηρετεί (15 άτομα) έχει μειωθεί και δεν επαρκεί για τις ανάγκες της πόλης. Υπάρχει δε μεγάλη έλλειψη κρισίμων ειδικοτήτων. Ποτέ δεν είχε συμβεί στο παρελθόν, όλοι οι υπάλληλοι να ασχολούνται με όλες τις εργασίες, ακόμη και όταν αυτές δεν είναι στα καθήκοντά τους.

-Η εργασία της Υπηρεσίας έχει αυξηθεί πολύ, λόγω και της Βιοκλιματικής Κοντοπεύκου.

-Δεν υπάρχει «Κανονισμός Πρασίνου».

-Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα για τις ανάγκες της Υπηρεσίας. Σε όσα υπάρχουν, δεν έχει γίνει προμήθεια ανταλλακτικών με αποτέλεσμα αυτά να ακινητούν πολλές φορές.

-Με την φωτιά που συνέβη στο κτήμα «ΜΠΕΛΜΠΑ» τις προηγούμενες ημέρες, αποδείχτηκε ότι ο Δήμος είναι ανοχύρωτος και ανέτοιμος.

-Έχει εφαρμοστεί πολιτική διακρίσεων, μεταξύ υπαλλήλων διαφορετικών Τμημάτων της ίδιας όμως  Διεύθυνσης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Πρασίνου να μην μπορούν να πληρωθούν υπερωρίες 12 μηνών.

Μετά την μελέτη των προβλημάτων και την επεξεργασία τους, θα προτείνουμε λύσεις για άμεση επίλυσή τους, στη δημοτική Αρχή.

Τον επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Ζορμπά, συνόδευαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Έφη Καψοκεφάλου, Κώστας Τσιαμπάς και Διονύσης Λέκας, το μέλος της Επιτροπής Εργασίας για τη Καθημερινότητα στο Δήμο Τάσος Δράκος και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Σπύρος Παπασπύρος.

Βασίλης Ζορμπάς
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
πρ. δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς