ΠΙΕΣΕΙΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος φαίνεται ότι με κάθε τρόπο στηρίζει τον εκλεκτό του πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρη Παπαμιχαήλ. Ακόμη και με πιέσεις (αν όχι απειλές) προς τα μέλη της συμπολίτευσης του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, τέτοιες που τα εξαναγκάζουν να αλλάζουν άποψη και ψήφο μέσα σε λίγες μέρες.
Πριν από μόλις μια εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ εισηγήθηκε την πρόσληψη στην ουσία Καλλιτεχνικού Διευθυντή στα Εργαστήρια Τέχνης, με αμοιβή 10.000 ευρώ το χρόνο, τέσσερις σύμβουλοι της συμπολίτευσης, μαζί με αυτούς της αντιπολίτευσης, καταψήφισαν την εισήγηση του προέδρου. Η εισήγηση καταψηφίστηκε για τους εξής λόγους (που αναπτύχθηκαν σαν επιχειρήματα από όλους όσοι την καταψήφισαν):
α. Γιατί καθήκοντα Καλλιτεχνικού Διευθυντή θα μπορούσε να εκτελέσει ένας από τους υπάρχοντες καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης χωρίς κόστος.
β. Γιατί αυτός που θέλει να προσλάβει η δημοτική Αρχή, μπορεί ίσως να είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα Εργαστήρια Τέχνης, ούτε γνωρίζει τις ιδιαιτερότητές τους.
γ. Γιατί στην κατάσταση της πλήρους διάλυσης που βρίσκονται σήμερα τα Εργαστήρια Τέχνης, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι Καλλιτεχνικός Διευθυντής.
δ. Γιατί η οικονομική κατάσταση του ΠΑΟΔΑΠ είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει τέτοια κατασπατάληση χρημάτων.
Παρότι η εισήγηση του προέδρου καταψηφίστηκε και δεν μπορούσε να ξανασυζητηθεί (σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων) πριν περάσουν 2 μήνες και μόνον ΕΦΟΣΟΝ προκύψουν νέα στοιχεία, η δικτατορικής νοοτροπίας δημοτική Αρχή την επανέφερε μέσα σε μια εβδομάδα, ασκώντας πιέσεις προς τους συμβούλους της να αλλάξουν την ψήφο τους. Οι 3 από τους 4 συμβούλους της συμπολίτευσης (Αργυρώ Μπονάρου, Δημήτρης Γυφτέας και Κώστας Αθανασούλης) που είχαν αρχικά καταψηφίσει, ψήφισαν στη δεύτερη συζήτηση υπέρ της εισήγησης ενώ η κ. Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη (σημειωτέον, είναι η υπεύθυνη των Εργαστηρίων Τέχνης) , που συνέχιζε να έχει το θάρρος της γνώμης της, διατηρώντας την αξιοπρέπειά της, αντικαταστάθηκε από τη δημοτική σύμβουλο Στέλλα Ψύλλα που επιστρατεύτηκε για να ψηφίσει υπέρ. Στη δεύτερη συνεδρίαση, έδωσε το παρόν και ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Τέλης Σερκεδάκης και ψήφισε και αυτός υπέρ, αν και μέχρι δυο μέρες πριν δημοσίως έλεγε ότι θα την καταψηφίσει (στην πρώτη συζήτηση απουσίαζε για να μην ψηφίσει).
Παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών το δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρη Παπαμιχαήλ, που χρησιμοποιούν το μέσο των πιέσεων και των απειλών για να περάσουν με το ζόρι τις απόψεις τους και τα διάφορα «ρουσφέτια» τους. Παραδίδουμε και τους συμβούλους που προτίμησαν να διακινδυνεύσουν την αξιοπρέπειά τους, αλλάζοντας εντός μιας εβδομάδας τη ψήφο τους.
Εμείς, ως παράταξη που σέβεται τη νομιμότητα και το δημοτικό χρήμα, θα προσφύγουμε στους ελεγκτές νομιμότητας, αφού θεωρούμαι ότι η δεύτερη απόφαση είναι παράνομη. Προειδοποιούμε τη δημοτική Αρχή και όσους ψήφισαν ΝΑΙ, να μην προχωρήσουν σε εκτέλεση της παράνομης απόφασης, πριν τελεσιδικήσει η προσφυγή μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσουμε τον καταλογισμό των χρημάτων, που θα δοθούν παρανόμως, σε βάρος της προσωπικής τους περιουσίας.
Βασίλης Ζορμπάς
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.