ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Ο επικεφαλής της παράταξής μας Βασίλης Ζορμπάς, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ “ΧΕΛΙΔΟΝΙ”, με κεντρικό θέμα της συζήτησης την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ).

Κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής της θητείας, η παράταξή μας έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην κοινωνική πολιτική ιδρύοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Μαγειρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Ανταλλακτήριο Ρούχων. Ταυτόχρονα, προχώρησε και στην δέσμευση οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου και στον χαρακτηρισμό του ως χώρου ανέγερσης “Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης”, αναγνωρίζοντας το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα. Προχωρήσαμε μάλιστα και σε όλες τις διαδικασίες για να γίνει η ανέγερσή του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, παρ΄ότι επί της διοίκησης του κ. Γιάννη Σταθόπουλου λύθηκαν τα διαδικαστικά ζητήματα που είχαμε ξεκινήσει και υπήρχε τρόπος ανέγερσής του, χωρίς επιβάρυνση των οικονομικών του Δήμου, η σημερινή διοίκηση αδιαφόρησε και “πάγωσε” το θέμα, παρά και τις συνεχείς παρεμβάσεις μας.

Δόθηκε η διαβεβαίωση της παράταξής μας προς το Σύλλογο, ότι η ανέγερση του ΣΥΔ θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες μας, εφόσον κληθούμε να αναλάβουμε και πάλι τη διοίκηση του Δήμου, με σαφές χρονοδιάγραμμα και τρόπους χρηματοδότησης.

Τον επικεφαλής μας Βασίλη Ζορμπά, συνόδευαν ο γραμματέας της παράταξης Σπύρος Παπασπύρος και δυο από τα μέλη της Επιτροπής Εργασίας Κοινωνικής Πολιτικής, η Μαριλένα Μουμούρη και ο Γιώργος Νεκταρίδης.

Βασίλης Ζορμπάς

Ιατρός Πνευμονολόγος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

 

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Γράψτε το σχόλιό σας.
Δώστε το όνομά σας

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.