ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Ο Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ;

Δεν μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο, ούτε ο ίδιος μάλλον, τόσο στις πράξεις όσο και στις σκέψεις του.  Πότε θα λειτουργεί ως ταραξίας στα Δημοτικά Συμβούλια και πότε θα εκδίδει ανακοινώσεις από τις οποίες βγάζει κανείς  το συμπέρασμα ότι βρίσκεται κάποια χρόνια πίσω, όταν προσπαθούσε (ανεπιτυχώς) να  εξαπατήσει τους δημότες.

Η τελευταία όμως ανακοίνωσή του, με την οποία  επιχειρεί να πιέσει προς την κατεύθυνση της ανάπλασης της πλατείας του ΑηΓιάννη, σύμφωνα με τις δικές του επιδιώξεις, είναι μνημείο πολιτικού «αυτοχειριασμού».

«Αυτοκτονεί» πολιτικά γιατί ομολογεί ότι, ενώ είχε χάσει τις εκλογές μήνες πριν, δημοπράτησε το έργο χωρίς καμιά ηθική νομιμότητα, μια μέρα μόλις πριν παραδώσει τη διοίκηση του Δήμου (αλήθεια, τι ήθελε να προλάβει; Και γιατί εξακολουθεί να πιέζει;). Ένα έργο πανάκριβο, ούτε η πλατεία Ομονοίας να ήταν, για το οποίο δεν υπήρχαν χρήματα στο Ταμείο του Δήμου, όπως η ίδια η Οικονομική Υπηρεσία τον είχε προειδοποιήσει. Ένα έργο που την μελέτη δεν είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο έστω για ενημέρωση, ένα έργο για το οποίο το Σωματείο των Εργολάβων τον είχε καταγγείλει για «φωτογραφικές» διατάξεις στο διαγωνισμό (με αποτέλεσμα στην ουσία μόνο δυο εργολάβοι  να λάβουν μέρος). Ένα έργο για το οποίο οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην μιας, που φαίνεται να συνοδοιπορεί) είναι αρνητικές τόσο για την σκοπιμότητα όσο και για το κόστος του.  Η δική μας άποψη για την ανάπλαση της πλατείας, έχει εκφραστεί, τέθηκε σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παρατάξεις, έχει λάβει υπόψη της όλες τις παραμέτρους που πρέπει να αντιμετωπισθούν, η μελέτη της συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και κοστίζει τα μισά χρήματα από αυτήν του κ. Σταθόπουλου.

Κατανοούμε τον κ. Σταθόπουλο, μετά την πανάκριβη αγορά του κτήματος ΙΟΛΑ ήθελε να κάνει και μια πανάκριβη ανάπλαση  πλατείας. Μήπως όμως είναι καιρός να αποσυρθεί, ζητώντας και μια συγγνώμη από τους συμπολίτες μας και να αφήσει να ξεχαστούν οι οικονομικά καταστροφικές για την πόλη επιλογές του, που όμως κανένα ουσιαστικό έργο δεν παρήγαγαν κατά τη διάρκεια της θητείας του;

Το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»