Διαδικτυακες προβολες παραστασεων της Θεατρικης Ομαδας Δημου Αγιας Παρασκευης

Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε οι Τέχνες δέχτηκαν ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα. Οι ακυρώσεις ή αναβολές Φεστιβάλ και Εκθέσεων, το κλείσιμο των θεατρικών χώρων και η απαγορευτική ή περιορισμένη παρουσία θεατών στα καλλιτεχνικά δρώμενα, οδήγησε καλλιτέχνες και αρμόδιους φορείς να στραφούν στις δυνατότητες του διαδικτύου, το οποίο όλο και περισσότερο αναδεικνύεται σε παγκόσμιο αποθετήριο Τέχνης.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών τρόπων πρόσβασης των πολιτών στην τοπική πολιτιστική δημιουργία και τον πολιτισμό, προχωρά μέσα από την ιστοσελίδα του στη διαδικτυακή προβολή των θεατρικών παραστάσεων που παρουσίασε με επιτυχία η Θεατρική Ομάδα Δήμου Αγίας Παρασκευής κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Η Ομάδα Θεάτρου «Θεάτροποι» του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.) βρίσκεται κοντά στους Αγιοπαρασκευιώτες τα τελευταία 34 χρόνια ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού – σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη.

Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής τιμήθηκε μέχρι σήμερα με 40 βραβεία και διακρίσεις σε Φεστιβάλ και Θεατρικούς Αγώνες στην Αθήνα και τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο και από το 2009 συμμετέχει ανελλιπώς στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής (του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος),  προσφέροντας παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου στην πόλη της Αγίας Παρασκευής αλλά και σε άλλους Δήμους.

Παράλληλα χαρίζει την ευκαιρία στους «Εραστές της Τέχνης του Θεάτρου» να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να συμβάλουν ενεργά στην παραγωγή και διάδοση του Πολιτισμού.

Έχοντας δημιουργήσει έναν πολιτιστικό πυρήνα που έχει καθιερωθεί στην Αγία Παρασκευή και με αρωγούς τη Δημοτική Αρχή και τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Π., η Ομάδα Θεάτρου, υπόσχεται να συνεχίσει δυναμικά τη λαμπερή θεατρική πορεία της.

 Ως πρώτο σταθμό στο οδοιπορικό των παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας Δήμου Αγίας Παρασκευής θα παρουσιαστεί το έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου «Δεν είμαι εγώ».

Λίγα λόγια για το έργο:

Πλήθος από παραπλανήσεις και παρανοήσεις περιπλέκουν τα πράγματα και οδηγούν τους ήρωες της ιστορίας σε μια παράλογη δίνη ανατροπών και παρεξηγήσεων.  Το κύριο πρόσωπο του έργου είναι ο καθηγητής φυσικομαθηματικός Πέτρος Παπαπέτρου, ένας μονίμως αφηρημένος αλλά λογικός και αφοσιωμένος σύζυγος που γίνεται θύμα αυτής της οικογενειακής παράκρουσης, φτάνοντας στο σημείο να πιστέψει πως τρελάθηκε.

Έρωτες, πάθη, κρυφές επιθυμίες, νεανικά ερωτικά παιχνίδια και οικονομικά συμφέροντα συνθέτουν το παζλ αυτής της δροσερής και ευχάριστης φαρσοκωμωδίας.

 

Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης):

Πολύμνια: Σοφία Χατζή

Μαρίκα: Μίνα Πολιτοπούλου

Φρόσω: Ευαγγελία Καραγεώργη

Θέμος: Κώστας Πουλής

Η μαμά: Σοφία Μάνεση

Κυρά Σταμάτα: Μάρω Μελισσάρη

Γκαρσόνι: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Πέτρος Παπαπέτρου: Δημήτρης Παπασχοινόπουλος

Πετράκης Παπαπέτρου: Κωστής Κουτρής

Βάσω: Σοφία Νικητάκη

Γιώργος: Γιώργος Ρηγόπουλος

Κική: Φαίη Πουλίδη

Ντεζιρέ: Κώστια Γεωργακοπούλου

Ο μπάρμπας: Δημήτρης Σκουφάς

Ο ξάδερφος: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δεγαΐτης

Σκηνικά – κουστούμια: Άρης Γεωργακόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Δεγαΐτης

Φωτισμοί: Άρης Γεωργακόπουλος

 

Θεατρική Παράσταση 2011

 

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό – σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη:

 • Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
 • Από το 1967 – 2000 διετέλεσε βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης, όπου έλαβε μέρος σε πολυάριθμες παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου καθώς και σε παραστάσεις αρχαίου δράματος σε διάφορα Φεστιβάλ της Ευρώπης.
 • Από το 1985 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Εταιρείας του Θεάτρου Τέχνης.
 • Συνεργάστηκε επίσης με το Εθνικό Θέατρο, το Ανοιχτό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, τη Θεατρική Εστία, το Ίδρυμα Κακογιάννη κ.ά.
 • Δίδαξε το μάθημα της Υποκριτικής στις Ανώτερες Ιδιωτικές Σχολές Δραματικής Τέχνης στο Θέατρο Τέχνης  Καρόλου Κουν (1981 – 2000), το Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη (2000 – 2007), τη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Πρόβα» της Μαίρης Ραζή (2002 – 2015) και τη σχολή «Τζένη Καρέζη» του Κώστα Καζάκου (2001 – 2002).
 • Από το 1987 είναι υπεύθυνος της Ομάδας Θεάτρου Δήμου Αγίας Παρασκευής, έχοντας σκηνοθετήσει ανάμεσα σε άλλες και τις παραστάσεις:
  • «Η φαλακρή τραγουδίστρια – Το μάθημα» (1ο Βραβείο καλύτερης παράστασης συνόλου – 1990),
  • «Η κασέτα» (1ο Βραβείο καλύτερης παράστασης συνόλου και 3 βραβεία σε ανάλογους ρόλους – 1991),
  • «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» (Βραβείο καλύτερης παράστασης και 4 ακόμη βραβεία – 1997)
  • «Βάκχες» (Βραβείο καλύτερης παράστασης συνόλου – Βραβείο συνόλου για τον χορό – 1998)
  • «Σάπιες ρόγες σταφυλιού» (Βραβείο καλύτερης παράστασης – Βραβείο Σκηνοθεσίας – Βραβείο 1ου Γυναικείου και 2ου Αντρικού ρόλου – 2001)
  • «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» (Βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης- Βραβείο 1ου Αντρικού ρόλου – 2005/2006)
  • «Ματωμένος Γάμος» (2007), «Δεν είμαι εγώ» (2011), «Τρωάδες» (2013) κ.ά.
 • Το 1993 – 2006 διετέλεσε υπεύθυνος των Θεατρικών Εργαστηρίων Νέων και Ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Παρασκευής.
 • Ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε επίσης με τη Θεατρική Ομάδα Νέας Μάκρης και Πολιτιστικού Οργανισμού Κοινότητας Διονύσου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το θεατρικό έργο στο video που ακολουθεί. Καλή θέαση!

Μάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου