ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΡΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Π.Α.Ο.Δ.ΑΠ.

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, με αδικαιολόγητες ενορχηστρωμένες  επιθέσεις κατά του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Ως Δήμαρχος, οφείλω να δίνω τις γενικές κατευθύνσεις, να ακούω τις εισηγήσεις και να παρακολουθώ το έργο των συνεργατών μου Αντιδημάρχων και Προέδρων των ΝΠΔΔ. Όσον αφορά τον ΠΑΟΔΑΠ, έχω ενημερωθεί από τον Πρόεδρό του για το σχέδιο συντηρήσεων-αποκαταστάσεων-επιδιορθώσεων αλλά και λοιπών προγραμμάτων και δράσεων  του Οργανισμού για 2 έτη,  2020 και 2021, τα οποία μου εισηγήθηκε αμέσως μετά την ανάληψη της διοίκησης και έχω συμφωνήσει. Ο Οργανισμός λοιπόν, κινείται βάσει της οργάνωσης και του προγραμματισμού που έχει εκπονήσει πριν από ένα χρόνο, με χρονοδιάγραμμα το οποίο παρακολουθώ κι εγώ σε συνεργασία με τον Πρόεδρό του. Συνεπώς, αυτά που γράφονται ότι έπρεπε να παρέμβω εγώ για να εκτελεστούν κάποια έργα και εργασίες στο Αθλητικό Κέντρο της οδού Νότου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο ΠΑΟΔΑΠ, τον ένα χρόνο της διοίκησής μας, έχει εκτελέσει σημαντικό έργο στις αναπλάσεις και συντηρήσεις των κτηριακών υποδομών του (γήπεδα αντισφαίρισης, Δημοτικό Ωδείο, αίθουσες γυμναστικής, νέες αίθουσες μουσικής κλπ). Σαφώς και υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και σε άλλες υποδομές, αφού επί πέντε χρόνια είχαν εγκαταλειφτεί. Θα γίνουν, αλλά με πρόγραμμα και ανάλογα με την σοβαρότητα και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Στηρίζω απόλυτα τον ΠΑΟΔΑΠ, τη διοίκησή του και τους εργαζόμενους, γιατί κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτι που ήδη φαίνεται και θα φανεί περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.

Θέλω όμως να προσθέσω και τα παρακάτω, προς κάθε ενδιαφερόμενο:

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου ανήκουν σ΄αυτόν και κατά συνέπεια σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες και κατοίκους. Οποιαδήποτε προσπάθεια μονοπώλησης δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους. Η Δημοτική μας  Αρχή, θέλει την ειλικρινή και  καλή συνεργασία με όλα τα αθλητικά σωματεία, και το έχουμε αποδείξει. Δεν μπορεί όμως αυτό να γίνει όταν αντιμετωπίζει  εκβιαστική συμπεριφορά ή τακτική.

Βασίλης Ζορμπάς

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής