ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΤΟΛΜΗΣΤΕ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ

Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίσαμε την λειτουργία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Σινέ Σχολείο-Θανάσης Βέγγος», στον χώρο όπου τον παραλάβαμε. Αυτόν του αύλειου χώρου του 2ου Γυμνασίου. Μια ομολογουμένως επιτυχημένη επιλογή του αείμνηστου Δημάρχου Σταύρου Κώτση, που συνέχισαν και οι Δήμαρχοι κ.κ. Αντώνης Σιδέρης και Βασίλης Γιαννακόπουλος.

Παρ΄ότι δεχθήκαμε ισχυρό και ύπουλο πόλεμο, από συγκεκριμένη  μικρή ομάδα «παραγόντων», που στην πραγματικότητα όμως στρέφονταν κατά του συμφέροντος των κατοίκων της πόλης μας, ήταν ΕΠΙΛΟΓΗ μας να επιμείνουμε να τον λειτουργούμε στον φυσικό του χώρο, που ήταν αποδεκτός από το σύνολο των κατοίκων. Και για το λόγο αυτό, για την πεποίθησή μας ότι εξυπηρετούμε το γενικότερο δημόσιο συμφέρον, δεχθήκαμε το 2014 (λίγο πριν τις εκλογές) πόλεμο κατασυκοφάντησης. Και τελικά η ομάδα αυτή των «παραγόντων», κατάφερε πέρυσι να ματαιώσει την λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου, αφήνοντας τους κατοίκους χωρίς την ποιοτική και οικονομική καλοκαιρινή ψυχαγωγία τους.

Χαιρετίζουμε την, έστω  στο «και δέκα» ,  απόφαση του Δημάρχου και του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ  να λειτουργήσουν τον Δημοτικό Κινηματογράφο. Έστω κι αν επί 9 μήνες δεν αποφάσιζαν τον χώρο. Αν είχαν αποφασίσει εγκαίρως, τώρα ήδη θα λειτουργούσε. Αποφάσισαν τελικά να τον μεταφέρουν στο χώρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη). Όχι γιατί είναι ο καταλληλότερος τόπος, υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν για να θεωρηθεί νόμιμος και «κατάλληλος χώρος». Αλλά για να μην «κακοκαρδίσουν» την ελάχιστη αλλά θορυβώδη αυτή μειοψηφία, στην οποία έχουν δεσμευθεί και η οποία δεν τους επιτρέπει να τον λειτουργήσουν στο 2ο Γυμνάσιο.

Φέτος λοιπόν ας  προσπαθήσουν να τον λειτουργήσουν (έστω και ως καρικατούρα, όπως φαίνεται)  εκεί που τους επέβαλαν άλλοι, αφού δεν μπορούν πλέον να κάνουν κάτι άλλο. Του χρόνου όμως ας αποδείξει, ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ότι είναι Δήμαρχος όλων των κατοίκων και όχι μόνο των προεκλογικών  του φίλων και «συμμάχων», στους οποίους για ψηφοθηρικές σκοπιμότητες έχει δεσμευθεί. Ας ξεκινήσει από νωρίς τις ενέργειές του, όπως του είχαμε υποδείξει, ας πείσει τους «παράγοντες» αυτούς και ας καταφέρει να τον λειτουργήσει εκεί που και ο ίδιος  στην πραγματικότητα αλλά  και  όλοι οι κάτοικοι θέλουν: Στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Βασίλης Ζορμπάς

πρ. Δήμαρχος