Η ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ, Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάκληση της άδειας του «DA VINCI», μετά από εισήγηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, που υπερψήφισαν όλα τα μέλη της δημοτικής του ομάδας (πλην ενός, που την καταψήφισε για λόγους «συναδελφικής» αλληλεγγύης και μόνο), είναι άλλη μια απόδειξη του πόσο πρόχειρα διαχειρίζεται τα σοβαρά ζητήματα ο δήμαρχος.

Δεν «πανηγυρίζουμε» ως αξιωματική αντιπολίτευση για την απόφαση αυτή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (όπως σίγουρα θα έκανε αυτός). Γιατί τόσο η απόφαση της δημοτικής Αρχής όσο και η ακύρωσή της, έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο Δήμο και στους δημότες. Πλήττουν το κύρος του Δήμου και θα έχουν (προφανώς) και οικονομικό κόστος για τους δημότες.

Ο δήμαρχος και η μικρή «παρέα» γύρω του, δεν θέλησαν να ακούσουν την πρότασή μας, όταν συζητούσαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μια πρόταση που και την νομιμότητα ακολουθούσε και το ακίνητο εξασφάλιζε για το Δήμο και προστάτευε το δημόσιο συμφέρον. Δεν άκουσαν την φωνή της λογικής και κινήθηκαν ιδεοληπτικά και αλαζονικά, πιστεύοντας (όπως έχουν κάνει και άλλες φορές) ότι είναι υπεράνω του Νόμου αλλά και του συμφέροντος του Δήμου.

Να γνωρίζει ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, καθώς και η παράταξή του, ότι εάν λόγω των αποφάσεων και ενεργειών τους  υποστεί οποιαδήποτε ζημία ο Δήμος, δεν θα παραμείνουμε απαθείς. Θα ακολουθήσουμε οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία, όσο καιρό και αν χρειασθεί, για να  καταλογισθεί σε βάρος της προσωπικής τους περιουσίας,  το κόστος της ζημίας. Αρκετά έχουν πληρώσει οι δημότες τους πειραματισμούς και την εξαργύρωση κάποιων «γραμματίων» τους.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής