ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ;

Φαίνεται ότι βιάστηκα να χαιρετίσω την απόφαση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, για αναβολή της συζήτησης για την απευθείας αγορά της «Βίλας Ιόλα».

Πίστεψα, όπως και πολλοί άλλοι, ότι θα ακολουθούσε συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την αντιπολίτευση, προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να επαναδιαπραγματευθούμε το ζήτημα προς το συμφέρον του Δήμου.

Περίμενα ότι πρώτα θα ακούσουμε τη Δημοτική Αρχή και στη συνέχεια θα καταθέσουμε  τις απόψεις μας για τις παραμέτρους του ζητήματος που τόσο καιρό δεν είχαν εξετασθεί καθόλου.

Αντ’ αυτού, ο δήμαρχος και η μικρή του παρέα, ακολούθησαν ένα τακτικίστικο ελιγμό, προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια της αντιπολίτευσης και των δημοτών.

Ανέβαλαν τη συζήτηση και επέλεξαν αντί της συνεργασίας, την απλή «ενημέρωση» των δημοτικών συμβούλων (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) για ήδη γνωστές πτυχές του ζητήματος.

«Ενημέρωσαν» για τις κινήσεις που έχουν κάνει (ερήμην της αντιπολίτευσης) και παρέμειναν σταθεροί στις προειλημμένες αποφάσεις τους που αμφισβητούνται από την αντιπολίτευση, τον τοπικό Τύπο, αλλά και πάρα πολλούς ενεργούς πολίτες.

Ο δήμαρχος και η μικρή αυτή ομάδα, διαχειρίζονται τα δημοτικά πράγματα και το χρήμα των δημοτών απολυταρχικά.

Αυτή η εντελώς ανομοιογενής ομάδα βιάζεται να «κλείσει» το θέμα, ανεξάρτητα αν θα επιφέρει τεράστια βλάβη στο συμφέρον του Δήμου. Το έχουν ξανακάνει και σε άλλα σοβαρά ζητήματα.

Το ερώτημα είναι: «Τι είναι αυτό που τους ενώνει»;

Βασίλης Ζορμπάς
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής