ΟΙ “ΠΟΝΗΡΙΕΣ” ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Πέρα από τα χτυπητά και απόλυτα ψεύδη που ανακοινώνει συνεχώς η δημοτική Αρχή (για «έργα» που μόνο η ίδια βλέπει, αφού άλλα δεν έχουν ξεκινήσει και ούτε πρόκειται να ξεκινήσουν και άλλα είναι απλό ευχολόγιο), εκδίδει και ανακοινώσεις λέγοντας την μισή αλήθεια.

Έτσι συνέβη και με την υπόθεση της ενοικίασης του «ΓΙΑΒΑΣΕΙΟΥ». Ανακοινώσεις κομπορρημοσύνης της δημοτικής Αρχής, για την μεγάλη «της» επιτυχία. Και μάλιστα, τις κυκλοφορεί μέσα στην εορταστική περίοδο, ελπίζοντας ότι θα περάσουν «αβρόχοις ποσί». Γελιούνται όμως…

Ορθώς ενοικιάστηκε το κτίριο, ψηφίσθηκε ομοφώνως, αλλά… Η επιθυμία της δημοτικής Αρχής, ήταν δεδηλωμένη -και μάλιστα δεν δέχονταν και κουβέντα- υπέρ της ΠΩΛΗΣΗΣ, στην ουσία ξεπουλήματος, του κτιρίου. Είχαν μάλιστα κάνει και μυστικές (ως συνήθως) διαπραγματεύσεις, κατέληξαν δε και στην τιμή: Περίπου 2.000.000 ευρώ, που θα τα έδιναν δήθεν ως μέρος του τιμήματος για την αγορά του «ΜΑΚΡΗ». Να θυμίσουμε επίσης, ότι όταν επί δημαρχίας Βασίλη Ζορμπά ήρθε θέμα για την ενοικίαση του κτιρίου (συνεπώς, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια δημοτική Αρχή ασχολήθηκε με το θέμα) , είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο.

Το ότι το κτίριο τελικά ενοικιάστηκε, οφείλεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ και ΜΟΝΟ σε ολόκληρη την αντιπολίτευση, η οποία αντέδρασε στην καταστροφική επιδίωξη  της πώλησης. Εν τω μεταξύ, η δημοτική Αρχή είχε χάσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορούσε να περάσει την άποψή της. Οπότε, την «ανάγκη φιλοτιμίαν ποιουμένη», προχώρησε στις ενέργειες για την ενοικίαση. Ευτυχώς για την πόλη και δυστυχώς για την δημοτική Αρχή, που θα μείνει στην Ιστορία της πόλης ως «η δημοτική Αρχή των μυστικών deals και του Real Estate».

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε το δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο (λαμβάνοντας αφορμή από κάτι ψευδεπίγραφους τίτλους του τύπου «ο αντιδήμαρχος των έργων» και λοιπές «φούσκες»): Μπορεί να μας αναφέρει έστω ένα έργο, που οραματίσθηκε, μελέτησε, χρηματοδότησε, δημοπράτησε και έστω ξεκίνησε να κατασκευάζει η δημοτική του Αρχή;;;

Το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»