ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ

Έχουμε επιλέξει, ως δημοτική Αρχή, να διατηρούμε ένα επίπεδο σοβαρότητας και αποφυγής άσκοπων πολιτικών αντιπαραθέσεων, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.
Δυστυχώς, δεν βρίσκουμε μιμητές από την μεριά της μείζονος αντιπολίτευσης, γεγονός που μας αναγκάζει να απαντάμε. Ο τέως δήμαρχος, κ. Γιάννης Σταθόπουλος, υπερβαίνει συχνά-πυκνά τα εσκαμμένα με αποτέλεσμα στην ουσία να εκτίθεται ο ίδιος και μάλιστα ανεπανόρθωτα. Όπως συνέβη με τις δυο τελευταίες «καταγγελίες» του, που αποδεικνύονται «fake news».

Πριν λίγες ημέρες, κατάγγειλε ότι «δεν λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο». Το Κοινωνικό Φαρμακείο, όπως όλες οι Κοινωνικές μας δομές, λειτουργούν κανονικά και με επάρκεια. Ο κ. Σταθόπουλος θεώρησε ότι «δεν λειτουργεί», γιατί δεν χορηγήθηκε σε ΕΝΑΝ πολίτη φάρμακο για το οποίο δεν υπήρχε ειδική ιατρική συνταγή (με διπλή κόκκινη διαγράμμιση).

Χθες πάλι, «ανακάλυψε» (και κατάγγειλε) ότι ότι «…μέσα στην αναμπουμπούλα των ημερών,ο κ.Ζορμπας (που ο ιδιος έλεγε ότι θα του δώσουν πολύ λιγότερα) δίνει 24.000€ στον εργολάβο που έκανε τον «στολισμο» τα τελευταία Χριστούγεννα!Ειναι αλήθεια;Ως γνωστόν ότι έγινε,ήταν δουλεια των Ηλεκτρολόγων του Δήμου και ο εργολάβος που ήταν απευθείας επιλογή της Δημοτικής αρχης έκανε μόνο την οδο Αγίου Ιωάννου. Με την ευχή να μην είναι αλήθεια αναμενουμε διευκρινίσεις» (ορθογραφία και τονισμός του ιδίου).

Παρότι ο κ. Σταθόπουλος διατέλεσε δήμαρχος 5 χρόνια, με 22 συνολικά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, φαίνεται ότι δεν έχει μάθει ακόμη τις διαδικασίες ή (ακόμη χειρότερα) διαστρεβλώνει σκοπίμως την πραγματικότητα.

Του διευκρινίζουμε λοιπόν, ότι ο εν λόγω ανάδοχος-εργολάβος θα πληρωθεί μέχρι το ποσόν των 8.000 περίπου ευρώ, αφού τόσο αξιολογήθηκε από ειδική επιτροπή η εργασία που προσέφερε. Αυτό που ανακάλυψε δε, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το ποσό δηλαδή των 24.800 ευρώ, αφορά την αρχική ανάληψη υποχρέωσης και όχι το ποσό που θα πληρωθεί ο εργολάβος, ο οποίος δεν εκτέλεσε όλη την εργασία της απευθείας ανάθεσης.

Βασίλης Ζορμπάς
Ιατρός Πνευμονολόγος-Διευθυντής ΕΣΥ
Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής