“ΓΙΩΡΓΟΣ Σταθόπουλος” και “ΓΙΑΝΝΗΣ Οικονόμου”

Μετά τις ανακοινώσεις του τέως Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου (με τίτλο «Η Αγία Παρασκευή δεν έχει Σερίφη») και του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή» κ. Γιώργου Οικονόμου (με τίτλο «Ίδια συνταγή»),  είμαστε υποχρεωμένοι ν΄απαντήσουμε.

Πλησιάζοντας η 26η Μαΐου και 2α Ιουνίου, όταν το 2019 την μεν πρώτη ο κ. Σταθόπουλος ήλθε 2ος (για πρώτη φορά συνέβη σε εν ενεργεία Δήμαρχο)  την δε δεύτερη συνετρίβη κυριολεκτικά από τη λαϊκή ετυμηγορία (χάνοντας με 12 μονάδες διαφορά, γεγονός και αυτό πρωτοφανές), μάλλον  θα πρέπει να κατατρέχεται από οδυνηρές γι΄αυτόν μνήμες. Οι οποίες πρέπει να έχουν επιδράσει στο θυμικό του. Δεν εξηγείται αλλιώς η, σταδιακά όλο και χειρότερη, προκλητική συμπεριφορά του στα Δημοτικά Συμβούλια, όπου συμπεριφέρεται πότε σαν «μικρό παιδί» και πότε σαν τύραννος. Πότε φωνάζει άνευ λόγου, πότε διακόπτει με κάθε αγένεια τους ομιλητές αλλά κατηγορεί τους άλλους ως αγενείς ενώ επιτίθεται τακτικότατα και αναίτια, με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης εξυβρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς το Δήμαρχο και στην συνέχεια τον στοχοποιεί ως υβριστή. Στη συνέχεια, βγάζει και μια ανακοίνωση για να καλυφθεί πίσω από το «οι άλλοι φταίνε».

Ο κ. Οικονόμου πάλι, έχει μετατραπεί σε συγκοινωνούν δοχείο του κ. Σταθόπουλου και alter ego του. Φαίνεται ξεκάθαρα από τις αγορεύσεις του, όπου πάντα ξεκινά με τη φράση «όπως είπε και ο Γιάννης Σταθόπουλος…». Φαίνεται όμως και από την γενικότερη συμπεριφορά του όπου, σε συνεννόηση προφανώς με τον κ. Σταθόπουλο,  επιχειρεί να λασπολογήσει ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο εναντίον άλλων Δημοτικών Συμβούλων επειδή δεν παίζουν το δικό τους πολιτικό παιχνίδι. Βγάζει κι αυτός στη συνέχεια μια ανακοίνωση, για να μειώσει και δυσφημίσει όλους τους άλλους (πλην του κ. Σταθόπουλου…). Προφανώς, δεν έχει «χωνέψει» ακόμη ότι οι δημότες του γκρέμισαν το «απατηλό όνειρο».

Τα Δημοτικά Συμβούλια μεταδίδονται ζωντανά και η συμπεριφορά τους είναι καταγεγραμμένη. Προτρέπουμε τους δημότες να τα δουν για να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές.

Μας εντυπωσιάζει  το γεγονός ότι ο κ. Οικονόμου, στο ψηφοδέλτιο του οποίου υπήρχαν αρκετοί υποψήφιοι με απόψεις ίσως και πέραν των δημοκρατικών Αρχών και ο κ. Σταθόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βρει κοινούς τόπους. Αυτό πρέπει να προβληματίζει  τους ψηφοφόρους αλλά και στελέχη των παρατάξεών τους.

Μας εντυπωσιάζει αλλά δε μας πτοεί. Οι δημότες μας εξέλεξαν για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και θα το κάνουμε με κάθε νόμιμο τρόπο και διαδικασίες, όσο και αν οι δυο «ταραξίες» του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθούν να το μπλοκάρουν. Ματαιοπονούν και οι δυο και το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται και να δημιουργούν αποστροφή στους πολίτες προς αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών και την επιλογή των δημοτών.  Εκτός αν κινούνται αμφότεροι εκτός του δημοκρατικού τόξου.

Το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»