ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο Κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ «ΣΥΜΠΟΝΑ» ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ

Η τελευταία ανακοίνωση του κ. Σταθόπουλου δείχνει πως δυστυχώς επιμένει να βλέπει τα θέματα μέσα από τον παραμορφωτικό του καθρέπτη, σε μια βολική για τον ίδιο εικονική πραγματικότητα. Είναι καιρός νομίζουμε, να τον βάλουμε στη θέση του, αφού ο ίδιος το αρνείται.

Είχαμε την εντύπωση πως μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και τα όσα διημείφθησαν εκεί, δε θα επανερχόταν ξανά στο «σκοτεινό» (για τους γνωρίζοντες, αντίθετα, πολύ ευκρινές)  ζήτημα της μελέτης και της δημοπράτησης της πλατείας του Αη Γιάννη, που πραγματοποίησε  η Δημοτική του Αρχή.

Θα του φρεσκάρουμε τη μνήμη λοιπόν, θυμίζοντάς του τα εξής και στο τέλος θα του κάνουμε και μια πρόταση:

Πρώτον, ουδέποτε έφερε την «μελέτη» του για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο δικός του Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  κ. Δημήτρης Κονταξής, τον «άδειασε» κυριολεκτικά δυο φορές, λέγοντας «ήταν λάθος που δεν την φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο». Μόνο που δεν επρόκειτο για λάθος του κ. Σταθόπουλου, αλλά ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ενέργεια.

Δεύτερον, η Περιφέρεια που ήλεγξε τη «μελέτη» του, όταν ζητήσαμε την χρηματοδότηση του έργου, απάντησε (εν ολίγοις): «Ποια μελέτη;;;», αφού οι ελλείψεις της την καθιστούσαν ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Τρίτον, σε σχετική ερώτηση του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Σάρκουλα, έδειξε να ανησυχεί όχι γιατί δεν θα γίνει η ανάπλαση «του» αλλά γιατί δε θα την κάνει ο συγκεκριμένος εργολάβος.

Τέταρτον, ακόμη και εάν όλα είχαν πάει καλά με τη μελέτη και τις λοιπές ενέργειες, δεν υπήρχαν χρήματα στο Ταμείο του Δήμου, με αποτέλεσμα να υποθηκεύσει την πραγματοποίηση κάθε άλλου έργου στο Δήμο για δυο χρόνια τουλάχιστον (όπως έκανε με την περιβόητη, πια, αγορά του κτήματος ΙΟΛΑ). Πρώτα βρίσκουμε τα χρήματα για να εκτελέσουμε ένα έργο και μετά τον εργολάβο ή μήπως όχι κ. Σταθόπουλε; Η Δημοτική μας Αρχή διεκδίκησε και πέτυχε την χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια, με 1.000.000 ευρώ περίπου (κάτι που ούτε καν προσπάθησε ο κ. Σταθόπουλος αφού μάλλον άλλα τον…έκαιγαν).

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να του κάνουμε μια πρόταση: Να αναλάβει το Γραφείο Τύπου του Δήμου, αφού ούτως ή άλλως εκδίδει συνέχεια ανακοινώσεις για τα έργα που ξεκινούν και πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της δικής μας δημαρχιακής θητείας (βέβαια το κάνει σαν να πιστεύει ότι  είναι και σήμερα Δήμαρχος, αφού συνεχίζει να κάνει χρήση του εμβλήματος του Δήμου στην προσωπική του σελίδα). Θα του επιτρέψουμε να συνεχίσει να το κάνει, δεν υπάρχει λόγος ν΄ανησυχεί γι΄αυτό.  Να γνωρίζει όμως ότι θα έχει αρκετή απασχόληση, αφού αυτά που γίνονται σήμερα είναι πολλά και αυτά που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, ακόμη περισσότερα.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»