Η ΑΓΝΟΙΑ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δε θα περιμέναμε κάτι καλύτερο από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πέραν από το να δείξουν για άλλη μια φορά την υποκρισία και το λαϊκισμό τους. Το πιο σοβαρό, είναι ότι το κάνουν σε όλα τα σημαντικά θέματα της πόλης, όπως αυτό των δημοτικών τελών, χωρίς να έχουν τον παραμικρό δισταγμό για τη ζημιά που θα προκαλέσουν.

Ο τέως δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, καταφέρεται κατά της Δημοτικής Αρχής, γιατί λέει απειλεί τους πολίτες με «εκδικητική επιβολή εξοντωτικών προστίμων». Αυτό όμως που αποκρύπτει (ή δεν το είχε καν αντιληφθεί;) είναι ότι τα πρόστιμα αυτά τα καθιέρωσε ο ίδιος με τον Κανονισμό Καθαριότητας που εισηγήθηκε, όταν ήταν δήμαρχος! Υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική υποκρισία από αυτό;

Διαμαρτύρεται επίσης, για την καθαριότητα στην πόλη. Αυτός, που είχε ακυρώσει την προμήθεια απορριμματοφόρων, πλυντηρίου κάδων, σκούπας για τους δρόμους και άλλων οχημάτων που είχαμε προγραμματίσει στην προηγούμενη θητεία μας, υπερηφανευόμενος μάλιστα για αυτό! Αυτός, που παρέδωσε σε λειτουργία τα μισά από τα απορριμματοφόρα που είχε παραλάβει από εμάς! Αυτός, που σώρευε τα χρήματα των τελών καθαριότητας χωρίς να τα ξοδεύει ανταποδοτικά για την καθαριότητα ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ, για να κομπάζει κάθε χρόνο ότι είχε περίσσευμα χρημάτων! Αυτός που, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να επιστρέψει στους πολίτες τα εκατομμύρια ευρώ που είχε σωρεύσει, αφού δεν τα ξόδευε, τα κράταγε σε τραπεζικό λογαριασμό! Αυτός, που διάλυσε την Υπηρεσία Καθαριότητας που ακόμη προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε!

Ο τέως δήμαρχος, για άλλη μια φορά αναφέρεται σε «ανεξήγητα μεγάλο ύψος αγοράς οχημάτων», σε μια ακόμη προσπάθεια να λασπολογήσει (συνήθειά του). Ακόμη περιμένουμε βέβαια, να μας πει αν έκανε έρευνα (όπως απειλούσε) σε αγορές απορριμματοφόρων από άλλους Δήμους που, δήθεν, τα αγόρασαν πολύ φτηνότερα.

Ο κ. Γιώργος Οικονόμου, ο πολιτικός συνέταιρος του κ. Σταθόπουλου, έβγαλε κι αυτός ανακοίνωση για το θέμα. Δεν έχουμε να απαντήσουμε κάτι στις ασυναρτησίες του. Δυο χρόνια που έχει συμμετοχή στα Κοινά, με όσα γράφει, αποδεικνύει την άγνοιά του στα θέματα του Δήμου. Φασαρία μόνο να γίνεται, με μπόλικη καταγγελτική σάλτσα. Άλλωστε την άγνοιά του την έχουν αναδείξει και όλες οι Αρχές προς τις οποίες στράφηκε ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου. Ουδέποτε πέτυχε τίποτε. Ο κ. Οικονόμου γνωρίζει τα πάντα, χωρίς να γνωρίζει τίποτε. Στο τέλος, θα μείνει με το «τίποτε».

Ο κ. Αλέξης  Μουστόγιαννης, στο ίδιο μήκος κύματος, προσθέτει κι αυτός τις μοναχικές δυνάμεις του (όσες ακόμη του έμειναν) στην ετερόκλητη «πολιτική εταιρεία» Σταθόπουλου-Οικονόμου. Προσπαθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα με την άρνηση, αφού δεν έχει θέσεις.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, ο οποίος φαίνεται να έχει κάνει στροφή στον λαϊκισμό, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται πως…«άλλαξε» από τα παλιά. Δύσκολο όμως να απαλλαγεί από τον πραγματικό εαυτό του.

Κανείς όμως από αυτούς, δεν έχει ούτε να προσθέσει ούτε να προτείνει κάτι θετικό στην κατεύθυνση της επίλυσης των θεμάτων της πόλης. Και όχι μόνο αυτό, προσπαθούν να καθυστερήσουν ή να σταματήσουν και την πρόοδο σημαντικών θεμάτων, σαμποτάροντάς τα.  Γι΄αυτό και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Νοεμβρίου, έσπευσαν να αποχωρήσουν μόλις βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Με αποτέλεσμα, να μην συζητηθούν (εκτός από τα Τέλη Καθαριότητας)  η ανάπλαση της οδού Ειρήνης και η δημοπράτηση της αναπαλαίωσης της βίλας ΙΟΛΑ.

Σε αντίθεση με τις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Φυσάει κόντρα» που, παρά τις αντιθέσεις που μπορεί να υπάρχουν, τουλάχιστον σέβονται το θεσμικό τους ρόλο και το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και παρουσιάζονται στις συνεδριάσεις του για να υπερασπίσουν τις θέσεις τους.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»