ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ», ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ

Είμαστε υποχρεωμένοι, να αποκαλύψουμε την για άλλη μια φορά προσπάθεια παρατάξεων της αντιπολίτευσης να παραπληροφορήσουν τους πολίτες.

Οι κύριοι Γιάννης Σταθόπουλος, Γιώργος Οικονόμου και Γιάννης Μυλωνάκης, ανακοίνωσαν ότι η Δημοτική Αρχή κλείνει το Ζ΄ Νηπιακό Σταθμό (στην οδό Τρωάδος). Και μάλιστα, ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται για οικονομικούς λόγους, ότι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και ότι θα μείνουν παιδιά έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς. Δύο πράγματα συμβαίνουν: Είναι αδαείς ή ψεύδονται ή και τα δυο μαζί.

Η αλήθεια, που γνωρίζουν ή θα όφειλαν να γνωρίζουν, είναι η εξής: Ο συγκεκριμένος Νηπιακός Σταθμός, μισθώθηκε για πρώτη φορά το 2006 (τότε που οι διοικήσεις του Δήμου χρησιμοποιούσαν την γνωστή «βιομηχανία» των ενοικιάσεων αντί να κατασκευάζουν ιδιόκτητους). Με παρατάσεις, μισθώθηκε έως και το 2020.

Το 2017, εκδόθηκε το ΠΔ99/2017 προέβλεπε τις αναγκαίες προδιαγραφές για τα κτήρια που θα λειτουργούσαν ως βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ως χρόνο-στάδια δε προσαρμογής έδινε μία 5ετια. Ο τότε Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος, σήμερα «διαμαρτυρόμενος», αν και γνώριζε τις υποχρεώσεις του, δεν προχώρησε στην συμμόρφωση (έστω σταδιακά) για προσαρμογή στις νέες προδιαγραφές ούτε στην ανέγερση ιδιόκτητου Σταθμού, που τις μελέτες του είχαμε παραδώσει έτοιμες το 2014. Το ίδιο, άλλωστε, δεν έκανε και για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης, για τις οποίες αδιαφόρησε πλήρως από το 2017;

Το 2020, η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ διενήργησε δημοπρασία για την μίσθωση κτηρίου, που θα πληρούσε τις νόμιμες προδιαγραφές. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου της οδού Τρωάδος, δεν ανταποκρίθηκε στην δημοπρασία. Η μίσθωση παρατάθηκε έως το 2022, καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή των προβλέψεων του Νόμου για τις προδιαγραφές, τις οποίες το συγκεκριμένο κτήριο δεν πληρεί. Επειδή δεν παρουσιάστηκε ενδιαφέρον με προσφορά άλλου κτηρίου, που να πληρεί τις προδιαγραφές, η λύση της μίσθωσης του συγκεκριμένου κτηρίου επιβάλλεται από το Νόμο γιατί δεν μπορεί να λάβει άδεια λειτουργίας.

Όσον αφορά στα παιδιά του Σταθμού αυτού αλλά και τους εργαζόμενους, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αφού θα καλυφθούν από τους άλλους υπάρχοντες Σταθμούς.

Η Δημοτική μας Αρχή, έχει αποδείξει ότι δίνει μεγάλο βάρος στους Παιδικούς Σταθμούς, έχοντας κατασκευάσει έναν στην πρώτη της θητεία, ξεκινώντας εντός ολίγου δεύτερο και ετοιμάζοντας και τρίτο.

Οι κύριοι Γιάννης Σταθόπουλος και Γιάννης Μυλωνάκης, ο μεν πρώτος μακράν ο πιο αδιάφορος, αναποτελεσματικός και άχρωμος Δήμαρχος της πόλης και ο δεύτερος που αγωνίζεται, τελευταία, για να κηρυχτεί πιο λαϊκιστής ακόμη και από τον κ. Γιώργο Οικονόμου. Για τα «μη έργα τους», προσπαθούν να παραπληροφορήσουν με φτηνή προπαγάνδα. Και κάτι ακόμη: Το να εμφανίζονται στελέχη και υποψήφιοι των παρατάξεών τους ως δήθεν αγαναχτισμένοι γονείς, έχει γίνει αντιληπτό από όλους.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»