ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Αυτό που συμβαίνει στον τέως Δήμαρχο είναι ότι φαντασιώνεται καθημερινά, τα τελευταία οκτώ χρόνια. Στα πέντε πρώτα χρόνια (στη δημαρχιακή του θητεία), φαντασιωνόταν ότι πραγματοποιούσε έργα στην πόλη. Όλοι θυμούνται τα «έργα» του, για τα οποία συχνά πυκνά έβγαζε ανακοινώσεις: «Τοποθετήσαμε ένα παγκάκι  στην τάδε στάση του λεωφορείου», «αλλάξαμε τις λάμπες σε δυο στύλους», «βάψαμε την μάντρα στο παρτέρι της πλατείας» και άλλα τέτοια . Η αλήθεια όμως ήταν  εμφανής στους δημότες, γι΄αυτό και δεν τους έπεισε. Επί της πενταετούς θητείας του (της μεγαλύτερης όλων των προηγούμενων Δημάρχων), όχι μόνο δεν τελείωσε κάτι αλλά ούτε καν ξεκίνησε. Το μόνο ίσως που κατάφερε, ήταν να συντάξει μια μελέτη για πλατεία και να την δημοπρατήσει την τελευταία ημέρα της θητείας του (αλήθεια, γιατί;). Μια μελέτη όμως, που απορρίφθηκε από την Περιφέρεια ως ιδιαίτερα προβληματική.

Συνεχίζει δε τις φαντασιώσεις του  ακόμη και σήμερα, με ανακοινώσεις του τύπου «Μου κλέβουν τα έργα Μου». Το μόνο που καταφέρνει, είναι να εκτίθεται  πολιτικά και να αποκαλύπτεται. Φαντασιώνεται ότι είναι Δήμαρχος ακόμη, και ό,τι γίνεται του ανήκει. Αποκαλύπτει όμως, χωρίς να το θέλει, την ανεπάρκεια της δικής του θητείας: Λέει, π.χ., ότι η μελέτη του Παιδικού Σταθμού που του παραδώσαμε έτοιμη το 2014 (ο Παιδικός Σταθμός θεμελιώνεται τώρα, αφού την «ξεπαγώσαμε» και βρήκαμε χρηματοδότηση), ήταν «χάλια». Αν υποθέσουμε ότι ήταν έτσι (που δεν ήταν), πέντε χρόνια δημαρχίας δεν του έφτασαν να την διορθώσει;

Σε κάθε περίπτωση,  τα έργα ανήκουν στους κατοίκους και ας σταματήσει ο τέως Δήμαρχος να έχει αυτή την ιδιοκτησιακή νοοτροπία που είχε και επί θητείας του. Το γεγονός ότι ως Δημοτική Αρχή καταφέραμε να τα χρηματοδοτήσουμε, να τα ξεκινήσουμε και άλλα να τα τελειώσουμε και άλλα να βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν μας κάνει ιδιοκτήτες τους. Απλά δείχνει ότι είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί απ΄ό,τι αυτός. Πολύ πιο αποτελεσματικοί θα ήμασταν και με ένα μόνο έργο, απέναντι στο «μηδέν» το δικό του.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»