ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ

Ο τέως Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, φαίνεται να επιλέγει να χρησιμοποιήσει την πολιτική της χυδαίας αντιπαράθεσης, ένα χρόνο προ των Δημοτικών εκλογών. Είναι σαφές, ότι δεν έχει άλλο τρόπο να μας αντιπαρατεθεί, αφού το πραγματικό έργο της δικής του 5ετούς θητείας δεν μπορεί να συγκριθεί με το έργο που πραγματοποιήθηκε τα 3 χρόνια της δικής μας θητείας.

Πώς να συγκριθούν, άλλωστε, τα πέντε παγκάκια που τοποθέτησε και διαφημίζει (αυτό μόνο κατάφερε μολονότι δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ με κυβέρνηση και περιφέρεια ΣΥΡΙΖΑ, οπότε οι απαιτήσεις ήταν υψηλότερες) με τα έργα των  άνω των 30.000.000 ευρώ της δικής μας θητείας, που άλλα πραγματοποιήθηκαν, άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα σύντομα ξεκινούν; Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ανάπλαση κεντρικής πλατείας, ανάπλαση αθλητικού χώρου στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», ανάπλαση Αιγαίου Πελάγους, αντικατάσταση Δημοτικού φωτισμού με νέας τεχνολογίας, σημαντικές παρεμβάσεις και συντηρήσεις σχολείων, ενεργειακές αναβαθμίσεις Δημοτικών κτηρίων,  ανέγερση Δημαρχείου, ανέγερση ενός ακόμη Παιδικού Σταθμού, ανάπλαση οδού Ειρήνης, ανάπλαση βίλας Ιόλα, ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ, δημιουργία δύο πλατειών στα Πευκάκια, αγωγοί ομβρίων στα Πευκάκια, το κολυμβητήριο της πόλης όπου πλέον βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια της διαδικασίας για να ξεκινήσει η αποπεράτωση και ένα σωρό άλλα μικρότερα αλλά εξίσου σημαντικά έργα..

Αυτή τη σύγκριση φοβάται ο κ. Σταθόπουλος και προσπαθεί να στρέψει την προσοχή αλλού, ψέλνοντας διαρκώς το ίδιο τροπάριο. Μόνο που δεν ακούγεται πια εδώ και καιρό. Επειδή είναι προβλέψιμος, είμαστε σίγουροι ότι θα εκδώσει νέες ανακοινώσεις αναφερόμενος και πάλι στα «έργα» του και στις μελέτες του. Ας αναφέρει όμως έστω και ένα σημαντικό έργο που μελέτησε και ξεκίνησε. Μην κουραστεί, δεν υπάρχει ούτε ένα. Επί πέντε χρόνια  «μελετούσε», στο τέλος όμως «έμεινε στην ίδια τάξη».

Αναφέρεται λοιπόν ο κ. Σταθόπουλος, σε ανακοίνωσή του για την αποκομιδή των κλαδιών, σε δήθεν «σκάνδαλο», με αερολογίες, διαστρεβλώσεις, ψευδολογίες, για να πολώσει το κλίμα και να σπιλώσει πολιτικούς του αντιπάλους, αυτός ήταν πάντα και παραμένει ο ίδιος. Ίσως τον ενοχλεί που ό,τι βγαίνει, απομακρύνεται. Τον εξυπηρετεί περισσότερο να βλέπει βουνά κλαδιών διότι δεν τον ενδιαφέρει η πόλη αλλά ο προσωπικός του εγωισμός . Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον ολισθηρό αυτό δρόμο, όπως δεν το κάναμε επί τρία χρόνια καθώς επιλέγουμε την πολιτισμένη αντιπαράθεση πολιτικών θέσεων και αποτελεσματικότητας στη διοίκηση του Δήμου.

Είναι όμως επικίνδυνο να αναφέρεται σε δήθεν «σκάνδαλα», έχοντας στο ενεργητικό του τις μυστικές διαπροσωπικές συμφωνίες για την αγορά του πρώην κινηματογράφου «ΑΝΕΜΩΝΗ» και της βίλας ΙΟΛΑ σε τιμές εξωφρενικές, πολύ πάνω από την πραγματική τους αξία ή την φανερή υποστήριξη εργολάβου που προσέφυγε κατά του Δήμου (και ο οποίος έχασε τελικά την υπόθεση) μολονότι ορκίστηκε να τηρεί τα συμφέροντα της πόλης. Ας το έχει υπόψη του.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»