Ο ΟΜΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, που αναζητούν οποιαδήποτε ευκαιρία για να βγάζουν τα «απωθημένα» τους. Οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, είναι επίσης μια ευκαιρία για να κάνουν γνωστή  την παρουσία τους. Δεν τους απασχολεί όμως καθόλου, το ότι με τον τρόπο που χρησιμοποιούν γίνονται προσβλητικοί σε σημείο μάλιστα που μπορεί πολύ εύκολα να χαρακτηριστούν και συκοφάντες.

Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του κ. Γιώργου Οικονόμου, κυρία Δήμητρα Γαλανού, πιστή στη γραμμή που έχει χαράξει ο επικεφαλής της, «πες πες, στο τέλος όλο και κάτι θα μείνει», δημοσίευσε η ίδια και απέστειλε σε τοπική ιστοσελίδα καταγγελία της ότι «αναζητούνται» τα σελφ τεστ για τον κορωνοϊό που είχαν παραδοθεί στο Δήμο μας καθώς και τα δωρεάν εισιτήρια για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Αναψυχής. Συνέχισε μάλιστα, καταγγέλλοντας ότι «αναζητούνται» και άλλα αντικείμενα.

Η σοβαρότητα επιβάλλει, ιδίως σ΄αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με τα Κοινά, όταν έχουν μια απορία ή πληροφορία, να υποβάλουν εγγράφως αίτημα για να ενημερωθούν επισήμως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Η κυρία Γαλανού δεν το έπραξε, επέλεξε να πετάξει  λάσπη δεξιά και αριστερά.

Την ενημερώνουμε λοιπόν δημοσίως, ότι  τα σελφ τεστ διανεμήθηκαν, αναλογικά,  σε σχολεία, όλων των βαθμίδων, της πόλης μας. Για την παράδοση-παραλαβή, συντάχθηκαν πρωτόκολλα με τις υπογραφές των Διευθυντών των σχολείων.

Όσον αφορά στα δωρεάν εισιτήρια για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο αναψυχής, διανεμήθηκαν ως εξής:

α. 150 σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου, ως επιβράβευση για περιβαλλοντική τους δράση

β. 150 σε εργάτες καθαριότητας, με πολύ χαμηλά εισοδήματα

γ. 200 σε παιδιά ΑμεΑ και σε άδικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, με βάση το οικογενειακό τους ιστορικό.

Η κυρία Γαλανού, ίσως θα περίμενε ως αποδείξεις τις φωτογραφίες με φανφάρες από την διανομή στα παιδιά ή στα ΑμεΑ ή στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Δεν είναι στη δική μας πρακτική αυτό, δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε ανθρώπους ευπαθών κατηγοριών του Δήμου μας για να διαφημιστούμε.

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Γαλανού θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή για τις αστήρικτες δημόσιες καταγγελίες της. Για την υποψήφιά του και τις πρακτικές της, που ακολουθεί συχνά, θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή και ο κ. Γιώργος Οικονόμου.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»