ΤΟ «ΕΡΓΟ» ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «Νίκη των Πολιτών», τέως δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, στα μέσα Νοεμβρίου όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι χώροι υγιεινής (για αθλούμενους και κοινό) όπως και τα γραφεία θα έχουν δοθεί για χρήση. Ένα ακόμη έργο που πετύχαμε να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από την Πολιτεία», σημείωσε σε ανακοίνωσή του.

Εδώ και δυο χρόνια που κατασκευάζεται το… «ένα ακόμη έργο του», ο τέως δήμαρχος εμμονικά με ανακοινώσεις του, φωτογραφίες κλπ, αναφερόταν σ΄αυτό και μάλιστα με κομπασμούς.

Ας δούμε όμως με λίγα λόγια, το «έργο» του κ. Σταθόπουλου.

Λίγο πριν τη λήξη της θητείας του και ελάχιστα προτού εκπνεύσει η προθεσμία του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», ο κ. Σταθόπουλος ξαφνικά «ξύπνησε» από την μακαριότητά του. Έφτιαξε μέσα σε λίγες μόνο μέρες μια μελέτη όπως-όπως και την κατάθεσε, δημοπράτησε το έργο και αυτό ξεκίνησε επί της δικής μας θητείας.

Αμέσως μόλις ξεκίνησε το έργο αλλά και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των εργασιών, ανακαλύφτηκαν η προχειρότητα και τα προβλήματα της μελέτης του κ. Σταθόπουλου:

α. Δεν είχε προβλεφθεί φωτισμός (προφανώς οι εγκαταστάσεις προορίζονταν για βιονικούς αθλητές ή μόνο για μέρα)

β. Δεν είχαν προβλεφθεί τουαλέτες (κοινές και ΑΜΕΑ) για τους πολίτες που θα έκαναν χρήση των χώρων! Ο κόσμος θα έπρεπε να εξασκηθεί στη…συγκράτηση!

γ. Δεν είχε προβλεφτεί υδατοδεξαμενή και υπόγειο δίκτυο υδροδοσίας, απαραίτητα για την συντήρηση του  χλοοτάπητα

δ. Δεν είχε προβλεφτεί δίκτυο απορροής των όμβριων υδάτων (θα περιμέναμε πότε θα στεγνώσει το νερό)

ε. Δεν είχε προβλεφτεί αντικατάσταση των παλαιών και επικίνδυνων, σε κάποια σημεία, κερκίδων

στ. Δεν είχε προβλεφτεί γραμμογράφηση του γηπέδου για να είναι αυτό πολυλειτουργικό

ζ. Δεν είχαν προβλεφθεί τα τέρματα

η. Δεν είχε καν προβλέψει, στα 5 χρόνια της θητείας του, να  συνδεθεί ο κεντρικός ηλεκτρικός  πίνακας με την ΔΕΗ

Είναι απορίας άξιο τι τελικά προβλέφτηκε! Μάλλον τα δελτία τύπου του τέως δημάρχου.

Όλα αυτά τα προβλήματα λύθηκαν βέβαια επί θητείας μας, με ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας, κόστισαν όμως πολύ σε χρόνο και δημόσιο χρήμα. Συνεχώς έπρεπε να γίνονται νέες συμπληρωματικές μελέτες, για τη διόρθωση όλων αυτών των προβλημάτων, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις και νέα έξοδα. Λεπτομέρειες αυτά για τον κ. Σταθόπουλο.Αντί λοιπόν ο τ. δήμαρχος να απολογείται για όλα αυτά, έχει το θράσος να μιλά για το «έργο» του; Εκτός (και είναι πολύ πιθανό αυτό), επειδή όπως έχει αποδειχτεί κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν αντελήφθη ποιος ήταν ο ρόλος του, να μην είχε ή έχει ακόμη καταλάβει το τι έχει συμβεί. Άλλωστε η μόνη του ενασχόληση 5 χρόνια ήταν οι φωτογραφίες. Από την άλλη, ένα έργο με τόσες ελλείψεις, μόνο δικό του μπορούσε να είναι.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»