Ο Τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο «ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ» ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΟ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ

Ευχαριστούμε τον τ. δήμαρχο  Γιάννη Σταθόπουλο και τον «Γενικό Εισαγγελέα» της πόλης, Γιώργο Οικονόμου, οι οποίοι επιβεβαιώνουν απόλυτα ότι βρίσκονται απέναντι στην πόλη και τα συμφέροντά της.

Οι δυο αυτοί ετερόκλητοι πολιτικοί «εταίροι», με γραπτές ανακοινώσεις τους, επιβεβαιώνουν ότι καταψήφισαν τον Προϋπολογισμό του έτους 2022, που εισηγηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ας δούμε όμως, επιγραμματικά, τι ΔΕΝ συμφωνούν να προχωρήσει:

-Η ανάπλαση της πλατείας του Αη Γιάννη

-Η ανάπλαση άλλων κοινόχρηστων χώρων της πόλης

-Η ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Πευκάκια

-Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑΜΕΑ

-Η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων

-Η συντήρηση και επισκευές των σχολικών κτιρίων

-Κατασκευαστικές εργασίες για την επανάχρηση της βίλας «ΙΟΛΑ»

-Η διάνοιξη οδών στα Πευκάκια

-Η κατασκευή Παιδικής Χαράς στα Πευκάκια

-Ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις πεζοδρομίων

και πολλά άλλα μικρότερα αλλά εξ ίσου σημαντικά έργα. Να σημειωθεί, ότι αρκετά από αυτά τα είχαν προτείνει οι ίδιοι, αλλά μάλλον έκριναν πως πρέπει να καταψηφίσουν τους εαυτούς τους!

Προφασίστηκαν ότι δεν τα ψηφίζουν, γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν δυο ακόμη προτάσεις τους, της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής. Οι «εξαιρετικής σημασίας» προτάσεις τους ήταν η διάνοιξη της οδού Μεγαλόχαρης (μια μικρή οδός στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης») και η αγορά οικοπέδου στην οδό Πάρου… Μάλιστα, κατέθεσαν  τις προτάσεις τους με τρόπο μη σύννομο.

Ακόμη και όταν οι Διευθυντές της Οικονομικής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοτικών Οργάνων και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου, τους εξήγησαν το μη σύννομο της πράξης τους, επέμειναν στις προφάσεις τους. Αναγόρευσαν τους εαυτούς τους σε παντογνώστες των νόμων και αμφισβήτησαν την επάρκεια των υπηρεσιακών παραγόντων. Ισχυρίστηκαν ότι  ήθελαν να βοηθήσουν, αλλά επιδίωκαν το αντίθετο. Το αποκάλυψε, κατά λάθος, ο κ. Γιώργος Οικονόμου: Για να μην είναι σύννομη η απόφαση (αν δεχόμασταν την πρότασή τους) και να απορριφτεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (που είναι ο ελεγκτής νομιμότητας). Σαν αποτέλεσμα, αυτό θα είχε την καθυστέρηση για μήνες  στην εφαρμογή του προγράμματός μας και στην πραγματοποίηση των έργων.

Οι δυο αυτοί «εταίροι», πρέπει κάποια στιγμή να συνέλθουν. Ο ένας πρέπει να καταλάβει ότι οι δημότες τον απέρριψαν ηχηρά με την  ψήφο τους και ο άλλος (που κάποια στιγμή αποκάλεσε «αφελείς» τους δημότες) ότι δεν μπορεί να «ξημεροβραδιάζεται» στα Γραφεία διαφόρων Αρχών, προσπαθώντας να σταματήσει με πλάγιους τρόπους κάθε έργο που προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε στην πόλη. Εκθέτουν τους εαυτούς τους και το θεσμικό τους ρόλο. Και το κυριότερο, αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της πόλης.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»